Φώφη Γεννηματά σε Τσίπρα: «Φύγε τώρα! Δεν μπορείς!»

Eκτίμησε ότι, με αυτό το πρόγραμμα η χώρα θα οδηγηθεί στη διαρκή λιτότητα

«Εμείς δεν είπαμε ποτέ κλείστε άμεσα την αξιολόγηση όπως όπως» υποστήριξε σήμερα, μιλώντας στην εκπομπή Live U του STAR, η Φώφη Γεννηματά.

«Αυτό που πολλές φορές έχουμε πει είναι ότι έχετε μια μοναδική ικανότητα να δημιουργείτε αδιέξοδα και πως “με την πλάτη στον τοίχο πάτε και τα δίνετε όλα”» πρόσθεσε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και συνέχισε:

«Είχαμε πει λοιπόν ότι σκηνοθετούν ήδη τη συνθηκολόγηση ηττημένου που θα φέρουν. Δυστυχώς φαίνεται ότι δικαιώνονται τα λόγια μας. Από μέρες είχαμε δει την αλλαγή στα λόγια τους. Και τι μας λέγανε; Δεν θα ψηφίσουμε νέα μέτρα. Στη συνέχεια είπαν, δεν θα υποχωρήσουμε από τις αρχές μας. Και τώρα συμφώνησαν σε όλα».

Η κ.Γεννηματά εξήγησε ότι «αυτό που κάνανε ήταν ότι δεσμεύουν τη χώρα για αλλαγές στο αφορολόγητο, στις συντάξεις και στις εργασιακές σχέσεις, χωρίς να πάρουν απολύτως τίποτα. Δεν υπάρχει καμία υπόσχεση. Είναι αόριστα όλα αυτά για το τι θα γίνει με τα αντίμετρα. Μας έχουν φέρει τις αλυσίδες, μας έχουν δέσει κυριολεκτικά για τα επόμενα χρόνια. Φαίνεται ότι φεύγουμε από τον κίνδυνο του Grexit και μένουμε στη διαρκή λιτότητα» και σημείωσε: «Είμαστε από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη».

Όσον αφορά στα αντίμετρα επεσήμανε ότι «δεν μπορούν να οδηγήσουν σε ουδέτερα δημοσιονομικά μέτρα» και τόνισε «ένα είναι σίγουρο ότι έρχονται νέα μέτρα».

«Αν μας είχαν ακούσει από πέρυσι πριν κλείσει η α’ αξιολόγηση, αν από τότε είχε σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης και υπήρχε αυτή η εθνική γραμμή για τη χώρα, σήμερα θα είχαμε κάνει πολλά βήματα, δεν θα ήμασταν σε νέα αβεβαιότητα» ανέφερε επίσης.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφέρθηκε «στην ένωση των δυνάμεων των δύο πρώτων κομμάτων, γύρω από ένα σχέδιο μεγάλων επενδύσεων, μεγάλων μεταρρυθμίσεων, ανατροπών στα προβλήματα που οδήγησαν σε κάποιο βαθμό στην κρίση. Και αυτή την πολιτική θα μπορούσαμε να την ακολουθήσουμε κι εμείς. Αλλά είναι φανερό ότι δεν θέλουν. Υπονομεύουν την υπόθεση της συνεννόησης και κατά τη γνώμη μου υπονομεύουν και το μέλλον της χώρας».

Eκτίμησε ότι με αυτό το πρόγραμμα, η χώρα θα οδηγηθεί στη διαρκή λιτότητα. «Γι’ αυτό, αυτό που λέμε από πέρυσι είναι “Φύγε τώρα! Δεν μπορείς!».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top