Μέτρα ΑΝΤΙΒΑΡΟ ζητά η Αθήνα για να κλείσει η αξιολόγηση! Μείωση ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ

Τι συζήτησαν Μοσκοβισί και Τσακαλώτος

Πολιτική διευκόλυνση διεκδικεί διακαώς να εξασφαλίσει η κυβέρνηση από τους δανειστές στην πιο κομβική φάση της διαπραγμάτευσης.

Το πακέτο της συμφωνίας θα περιλαμβάνει εκτός από νομοθέτηση προληπτικών μέτρων και παράλληλη νομοθέτηση θετικών συγκεκριμένων μέτρων σε περίπτωση που τα δημοσιονομικά έσοδα ξεπερνούν τους στόχους. Σύμφωνα με πληροφορίες, φοροαπαλλαγές ή παροχές είναι αυτά που συζητήθηκαν στη χθεσινή συνάντηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί με τον ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Η ελληνική πλευρά φέρεται να πρότεινε μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στα τρόφιμα κατά μία μονάδα από το 13% στο 12% δηλαδή, μείωση του φόρου εισοδήματος για όσους έχουν εισοδήματα από 6.000 έως 8.636 ευρώ και είχαν απαλλαγή μέχρι φέτος, αλλά και μείωση του ΕΝΦΙΑ. Οι πληροφορίες λένε πως αναφέρθηκε και σε μέτρα στήριξης των κατοίκων των νησιών. 

Επίσης, ελάφρυνση θα υπάρξει και στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και νερού όπως και στη διαμονή σε ξενοδοχεία επί των οποίων εφαρμόζεται ΦΠΑ 13%.

Σημειώνεται ότι η μείωση δεν θα γίνει αμέσως, αλλά όταν και αν η κυβέρνηση υπερκαλύψει το 3,5% του ΑΕΠ που προβλέπει για το 2018 το ελληνικό πρόγραμμα.

Το θέμα είναι αν οι ελληνικές προτάσεις θα βρουν απήχηση και δεν θα απορριφθούν από το μπλοκ των τεσσάρων θεσμών Ε.Ε., ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕSΜ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top