Ο χρόνος πιέζει για το κλείσιμο της αξιολόγησης- Εκτονωτικός ο χαρακτήρας των επαφών στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Οι επαφές με τους δανειστές είναι ακόμη σε στάδιο διαπραγμάτευσης- Άγνωστο ακόμα πότε θα αλλάξουν οι κανόνες του παιχνιδιού.

Μάχη με το χρόνο δίνει η κυβέρνηση για να «ξεπαγώσει» η διαπραγμάτευση. Οι διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που διεξήχθησαν κατά το Σαββατοκύριακο είχαν κυρίως εκτονωτικό χαρακτήρα. Έλαμψαν ο Νίκος Φίλης που έριξε καρφιά στην κυβέρνηση και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που επιτέθηκε στο ΔΝΤ, όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει στο star.gr.

O υπουργός Οικονομικών έστειλε όμως ένα ισχυρό μήνυμα και στο εσωτερικό, όταν είπε ότι «η διαπραγματευτική ομάδα δεν έχει λάβει λευκή επιταγή. Οι αποφάσεις είναι συλλογικές». Προφανώς για να μην είναι το «μαύρο πρόβατο» ότι εκείνος μόνο λαμβάνει αποφάσεις.

Οι επαφές με τους δανειστές είναι ακόμη σε στάδιο διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με διαρροές και είναι άγνωστο ακόμα πότε θα αλλάξουν οι κανόνες του παιχνιδιού. Η κυβέρνηση ίσως να «ποντάρει» σε μια κίνηση καλής θέλησης από πλευράς ΔΝΤ και δείχνει να συμβιβάζεται ότι μάλλον χάνει το ορόσημο της 20ης Φεβρουαρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top