Καραμανλής: «Ο Τσίπρας απογοήτευσε, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση»

Τι είπε ο πρώην πρωθυπουργός σε μυστικό γεύμα με Αλογοσκούφη, Μολυβιάτη

Καραμανλής: «Ο Τσίπρας απογοήτευσε, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση»

Ένα γιορτινό γεύμα με αμιγώς γαλλικό μενού και συνδαιτημόνες τον Κώστα Καραμανλή και πολιτικούς φίλους οργανώθηκε την Τετάρτη στο εστιατόριο «L’ Abreuvoir».

Όπως αναφέρει η Real News την πρόσκληση απηύθυνε ο Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος διδάσκει από τον Σεπτέμβριο στην έδρα «Κωνσταντίνος Καραμανλής», στη Σχολή Διεθνών Σχέσεων Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts στη Βοστώνη.

Είχε προηγηθεί τον Οκτώβριο η πρόσκληση στην ομιλία του προέδρου της ΝΔ στην έδρα «Κωνσταντίνος Καραμανλής», όπου σε ένα απαιτητικό κοινό ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη «συμφωνία αλήθειας» που επιδιώκει να συνάψει με την κοινωνία.

Στο τραπέζι εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό και τον πρώην υπουργό Οικονομικών παρακάθισαν ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Π. Μολυβιάτης, ο Κώστας Καραμανλής, ξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού και βουλευτής Σερρών και ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Δ. Καιρίδης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Κ. Καραμανλής φέρεται να έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι πολίτες κατά βάση ψηφίζουν με αρνητικό πρόσημο, δηλαδή καταψηφίζουν την εκάστοτε κυβέρνηση που τους έχει απογοητεύσει.

«Όποτε κι αν γίνουν εκλογές ο κόσμος θα καταψηφίσει τον Τσίπρα. Έτσι γίνεται πάντα – τώρα πολύ περισσότερο. Δεν είναι θέμα προσώπων. Οι πολίτες όταν απογοητεύονται από έναν πρωθυπουργό πάνε στον επόμενο», φέρεται να είπε στους συνδαιτημόνες του.

Ο ίδιος πάντως απέφυγε να κάνει πρόβλεψη για το χρόνο που θα γίνουν εκλογές, όμως εκτίμησε ότι η κλεψύδρα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση.

«Ο Τσίπρας απογοήτευσε. Συμβιβάστηκε και απογοήτευσε ένα αντιμνημονιακό κοινό, το οποίο προσπάθησε να βρει τρόπους να εκφραστεί μέσω άλλων κομμάτων. Για την κυβέρνηση έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση», φέρεται να είπε.

Σύμφωνα με τη Real News ο Κ. Καραμανλής εκτιμά ότι η ΝΔ θα βγει πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές, ενώ μίλησε θετικά και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ο Κυριάκος έναν χρόνο τώρα έχει δείξει αντοχές και έχει κρατήσει το κόμμα ενωμένο», φέρεται να είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Όσον αφορά στις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο στην Κεντροαριστερά όσο και στο χώρο που βρίσκεται δεξιά της ΝΔ,  εκτίμησε:

«Τον συγκεκριμένο χώρο προσπαθεί να τον καταλάβει ο Τσίπρας. Η Κεντροαριστερά δύσκολα θα αναβιώσει. Το όποιο νέο δεξιό κόμμα θα βρεθεί στην πραγματικότητα των μνημονίων».

Τέλος φέρεται να επανέλαβε ότι δεν τον ενδιαφέρει το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ωστόσο πιστεύει ότι είναι αναγκαίο πολιτικά να ενισχυθεί ο ρόλος του Προέδρου και να εκλέγεται απευθείας από το λαό.

«Το 2009 και το 2015 το πολιτικό σύστημα εκβιάστηκε με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Είναι ορθότερο ο Πρόεδρος να έχει αυξημένες αρμοδιότητες και να εκλέγεται απευθείας από τον λαό», λέει σε κάθε ευκαιρία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top