ΑΠΙΘΑΝΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ του Σαντορινιού: Παρατήρηση... σπάνιων ζώων και όχι κατοίκηση στα 28 νησιά, στο σχέδιο που εκνεύρισε την Τουρκία!

Κάνει λόγο για «στρεβλή αναπαραγωγή που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα»

ΑΠΙΘΑΝΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ του Σαντορινιού: Παρατήρηση...  σπάνιων ζώων και όχι κατοίκηση στα 28 νησιά, στο σχέδιο που εκνεύρισε την Τουρκία!

Σε  πλήρη ανασκευή της γραπτής απάντησης στη Βουλή για το σχέδιο αξιοποίησης και την κατοίκηση 28 νησιών του Αιγαίου, προχώρησε με «διευκρινιστικές δηλώσεις» του  ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός.

 Ο κ. Σαντορινιός υποστηρίζει πλέον ότι δεν  υπάρχει σχέδιο δημιουργίας άλλων υποδομών ή κατοίκησης των νησιών στο κεντρικό Αιγαίο και αναφέρθηκε  σε σχέδιο τουριστικής αξιοποίησής τους προς όφελος των γύρω μεγάλων νησιών, με βάση συγκεκριμένο θεματικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα!  

Στόχος ισχυρίζεται ότι είναι η προσέλκυση τουριστών για τη μοναδικότητα των νησιών αυτών και για την παρατήρηση των...  σπάνιων ειδών ζώων που ζουν στις νησίδες! 

Δήλωσε συγκεκριμένα ο υφυπουργός Ναυτιλίας:

«Σχετικά με το θέμα της από 9/01/17 απάντησής μου σε ερώτηση βουλευτή, παραπέμπω στις δηλώσεις μου στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84 και το σχετικό δελτίο Τύπου που εξεδόθη.

Διευκρινίζω, για μια ακόμη φορά, ότι η προσπάθεια που είχε ξεκινήσει από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την οποία ενημερώθηκα στο πλαίσιο ανάληψης των νέων μου καθηκόντων, αφορούσε νησιά του Κεντρικού Αιγαίου τα οποία έχουν περιβαλλοντικό, ερευνητικό και ενδεχομένως ιστορικό ενδιαφέρον.

Στο πλαίσιο συγκεκριμένου θεματικού ευρωπαϊκού προγράμματος, έγιναν προσπάθειες, για την χρηματοδότηση δράσεων που θα βοηθήσουν στην ανάδειξη της μοναδικότητας αυτών των τόπων, έτσι ώστε να αξιοποιηθούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Σκοπός ήταν να δοθούν επιπλέον ευκαιρίες ανάπτυξης στα γύρω μεγάλα νησιά μέσω της προσέλκυσης τουριστών που έχουν ενδιαφέρον για παρατήρηση σπάνιων ειδών ζώων, παραδείγματος χάριν, που βρίσκονται στα παρακείμενα ακατοίκητα, εν λόγω, νησιά. Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για δημιουργία άλλων υποδομών ή κατοίκησής τους.

 Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία ή στρεβλή αναπαραγωγή των προσπαθειών αυτών του Υπουργείου, σχετικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και ενέχει κακόβουλες προθέσεις.

Σε κάθε περίπτωση, το καθεστώς του Αιγαίου είναι ξεκάθαρο, καθορίζεται ρητώς από σειρά διεθνών συμφωνιών και δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση. Αποφάσεις σχετικές με την ανάπτυξη περιοχών της Ελληνικής επικράτειας εμπίπτουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Ελληνικού Κράτους και αποτελούν ελληνική εσωτερική υπόθεση».

Το ακόμη χειρότερο πάντως από την αναδίπλωση Σαντορινιού είναι ότι έρχεται σε μια ημέρα  που η Τουρκία απειλεί ευθέως την Ελλάδα για το ζήτημα της αξιοποίησης των 28 νησιών. Οπότε,  είτε ο υφυπουργός  έπρεπε να είχε σταθμίσει εγκαίρως τα δεδομένα πριν δώσει τη συγκεκριμένη απάντηση στη Βουλή, λαμβάνοντας υπόψη το προηγούμενο του 1994-95 είτε να επιμείνει σε αυτόν τον σχεδιασμό. Τελικά προτίμησε την...  κυβίστηση (κοινώς «κωλοτούμπα»)…      

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top