Σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων της Μητρόπολης Ν. Ιωνίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Το Κράτος και η Εκκλησία πρέπει να συνεργάζονται στενά στις κοινωνικές υπηρεσίες» δήλωσε

Κοντά στην τρίτη ηλικία βρέθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος αντάλλαξε χριστουγεννιάτικες ευχές  με ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στην μονάδα φροντίδας «Ο Καλός Σαμαρείτης» της  Ι. Μητρόπολης Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνας.

Τον πρόεδρο της ΝΔ  συνόδευε  η 19χρονη κόρη του Σοφία η οποία σπουδάζει στις ΗΠΑ.   

Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε:

 «Θέλω στο πρόσωπο του Σεβασμιότατου, να συγχαρώ την Εκκλησία της Ελλάδος για το εξαιρετικά σπουδαίο κοινωνικό έργο το οποίο επιτελεί. Το επιτελεί αθόρυβα. Το επιτελεί πλαισιωμένη, όχι μόνο από κληρικούς, αλλά και από πάρα πολλούς εθελοντές, που καθημερινά υποστηρίζουν τις εκατοντάδες δομές της Εκκλησίας, προσθέτοντας σημαντικό περίσσευμα αγάπης για να κρατιέται η κοινωνική συνοχή στη χώρα μας».  

 

 Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε, μεταξύ άλλων:  

«Το Κράτος και η Εκκλησία πρέπει να συνεργάζονται αρμονικά, γιατί ο σκοπός είναι ένας και αυτός. Είναι πως θα μπορέσουμε στους συνανθρώπους μας, οι οποίοι έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη σήμερα, να προσφέρουμε ικανοποιητικές κοινωνικές υπηρεσίες. Πως θα μπορέσουμε να στηρίξουμε την κοινωνική συνοχή και – όπως πολύ σωστά είπατε – πως θα μπορέσουμε να ξανακερδίσουμε την χαμένη εμπιστοσύνη, η οποία πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε προσπάθειας ανόρθωσης της χώρας». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top