Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Όχι σε εκβιασμούς! Σεβαστείτε την εθνική κυριαρχία

«Είναι πλέον καιρός να έχουμε στην Ελλάδα μια σημαντική πρόοδο»

«Όχι σε εκβιασμούς, τώρα είναι η ώρα για υπέρβαση στο ελληνικό ζήτημα» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

«Πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας, προκειμένου να διατηρηθεί η σταθερότητα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, σε μια πολύ ευαίσθητη στιγμή για την Ευρώπη στο σύνολό της. Πρέπει να συνεχίσουμε τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να ξεπεράσουμε τις απειλές και να κρατήσουμε την αλληλεγγύη και να πάρουμε γενναίες αποφάσεις για την κατανομή των βαρών και των ευθυνών» είπε ο κ. Τσίπρας.

«Ταυτόχρονα, έχουμε να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, αλλά για όλες τις πλευρές, προκειμένου να προσπαθήσουμε να ανακτήσουμε τις δυσκολίες, να αποφευχθούν τα εμπόδια και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια καλύτερη θέση για το μέλλον μας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Ειδικά για την Ελλάδα», πρόσθεσε, «πιστεύω ότι είναι πλέον καιρός να έχουμε μια σημαντική πρόοδο. Θα έχω την ευκαιρία να συζητήσω με πολλούς από τους συναδέλφους μου. Πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε μια σημαντική πρόοδο, χωρίς εκβιασμούς και με σεβασμό στην εσωτερική κυριαρχία της κάθε χώρας».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top