Μας τρολάρει ο Παρασκευόπουλος: «Να αποποινικοποιηθεί το κάψιμο της σημαίας»

Ζητά να ανοίξει ο διάλογος για το ζήτημα αυτό

Παρασκευόπουλος:Να αποποινικοποιηθεί το κάψιμο  σημαίας

Την έναρξη του διαλόγου για την αποποινικοποίηση του καψίματος της σημαίας ζητά ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος σε συνέντευξή του στην Βραδυνή της Κυριακής.

Όπως είπε, η πράξη αυτή πρέπει να αποδοκιμάζεται πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά, κάτι που είναι πιο αποτελεσματικό από την ποινική δίωξη.

«Τιμώ την ελληνική σημαία και πιστεύω ότι η ηθικο-κοινωνική αποδοκιμασία των προσβολών της θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική», είπε.

Ο κ. Παρασκευόπουλος τάχθηκε επίσης υπέρ της ισορροπημένης στάσης της αστυνομίας απέναντι στους αντιεξουσιαστές, τονίζοντας ότι «αν ήταν σκληρότερη θα ήταν σκληρότερα και τα επεισόδια», ενώ πρόσθεσε ότι αν η Χρυσή Αυγή κάνει βήματα για εκδημοκρατισμό πρέπει να στηριχθεί από το πολιτικό σύστημα, εκφράζοντας έτσι την προτίμησή του τη σύγκλιση από τη διαρκή ρήξη.
 
«Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης. Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα», είπε.

Σχολιάζοντας τη στάση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα, ο κ. Παρασκευόπουλος σημείωσε ότι «οι δηλώσεις των κορυφαίων Τούρκων υπουργών, δείχνουν να μην τους ενδιαφέρουν οι καλές σχέσεις με τους γείτονές τους και οπωσδήποτε αντιβαίνουν προς το διεθνές δίκαιο».

Όσο για το θέμα της έκδοσης των Τούρκων αξιωματικών τόνισε ότι «η Τουρκία οφείλει να αποδεχθεί την κρίση της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης. Από τη στιγμή που εμείς θέλουμε αυτόν το σεβασμό μιας άλλης χώρας πρέπει πρώτοι να τον δείχνουμε οι ίδιοι».
 
Τέλος, ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης δεν έκρυψε ότι ένιωσε πικρία, πρόσκαιρα, μετά την απομάκρυνσή του από το υπουργείο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top