ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ τελικά ο Πολύδωρας - ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΕ ο Βούτσης

Ποια ονόματα περιλαμβάνει η νέα πρόταση της κυβέρνησης για το ΕΣΡ

​Με μια αιφνιδιαστική κίνηση ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητας του Βύρωνα Πολύδωρα, καθώς όπως είπε, ο ίδιος ο πρώην υπουργός της ΝΔ σε συνάντηση που είχαν νωρίτερα σήμερα Δευτέρα στην Βουλή του είπε πως "η υποψηφιότητα του δεν ήθελε να είναι μια οριακή πρόταση μιας παράταξης αλλά μιας ευρύτερης συμφωνίας".

Έτσι ο κύριος Βούτσης ανακοίνωσε πως για την θέση του προέδρου του ΕΣΡ θα προταθεί ο δημοσιογράφος Ροδόλφος Μορώνης και για την θέση του αντιπροέδρου ο Βασίλης Μουλόπουλος.

Ως μέλη προτείνονται:
Νίκος Κιάος δημοσιογράφος
Πόπη Διαμαντάκου δημοσιογράφος
Βασίλης Καραποστόλης καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Λίλιαν Μήτρου καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Αγγελική Σγώρα καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου
Ιωάννης Τζαννετάκος δημοσιογράφος.
Σημειώνεται ότι συνεχίζει ως μέλος η καθηγήτρια Δήμητρα Παπαδοπούλου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η διάσκεψη των προέδρων διέκοψε για ένα τέταρτο, ώστε να διαμορφωθεί νέο ψηφοδέλτιο και να διεξαχθεί ψηφοφορία.

Αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα, θα έχουμε άλλο ένα ναυάγιο στην αποψινή διάσκεψη των προέδρων.

Ποιος είναι ο Ροδόλφος Μορώνης

rodolfos-moronis.jpg

Ο Ξενοφών - Ροδόλφος Μορώνης είναι Έλληνας δημοσιογράφος και συγγραφέας. Γεννήθηκε το 1943 στην Αθήνα και σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες ("Μεσημβρινή", "Τα Νέα", "Βραδυνή") ενώ κατά καιρούς έχει αναλάβει διευθυντικές θέσεις σε τηλεοπτικά κανάλια. Υπήρξε συντονιστής ειδήσεων στην Eurovision, Γενικός Διευθυντής της ΕΤ-1 (1989 - 1990), μέλος του ΕΣΡ (1991 - 1993, 2002 - 2005), υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση Καραμανλή, προκειμένου να διεξαχθούν οι εκλογές του 2007, καθώς και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ (20/5/2014 - 11/9/2014). Σήμερα είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ). Την περίοδο 1995 - 2000 δίδαξε τηλεοπτική δημοσιογραφία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.Στις 28 Αυγούστου 2015, κατά τον διορισμό της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης Βασιλικής Θάνου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ανέλαβε τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, μέχρι τη διενέργεια εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου 2015. Έχει συγγράψει δύο βιβλία και έχει μεταφράσει θεατρικά έργα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top