Τι είπαν Τσίπρας και Μέρκελ για αξιολόγηση και προσφυγικό

Στη συνάντηση που είχαν στο Λονδίνο

Τι είπαν Τσίπρας και Μέρκελ για αξιολόγηση και προσφυγικό
Η πορεία του ελληνικού προγράμματος και η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, απασχόλησαν τη συνάντηση του ‘Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε την κ. Μέρκελ σχετικά με τα θετικά στοιχεία που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία, όπως και για την πρόταση ασφαλιστικής μεταρρύθμισης εν αναμονή της απάντησης των Θεσμών. Επίσης, επισημάνθηκε η σημασία της ταχείας και επιτυχούς ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η Γερμανίδα καγκελάριος συμφώνησαν ότι ο Φεβρουάριος αποτελεί κρίσιμο μήνα για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, καθώς και ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των κρατών-μελών της Ε.Ε. και της Τουρκίας, θα πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει.

O Αλέξης Τσίπρας έκανε και στον πρωθυπουργικό λογαριασμό στο twitter αναρτήσεις με τα θέματα που συζητήθηκαν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχε συγκεκριμένα τον παρακάτω διάλογο με την Άνγκελα Μέρκελ για την ανάγκη να κλείσει η αξιολόγηση:

ΤΣΙΠΡΑΣ: «Κανείς δεν μπορεί να διαχειρίζεται δυο κρίσεις ταυτόχρονα. Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει εντός του Φεβρουαρίου. Η διάσταση απόψεων μεταξύ των θεσμών δεν πρέπει να γίνει αιτία καθυστερήσεων».

ΜΕΡΚΕΛ: «Πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση γρήγορα για να επικεντρωθούμε στην προσφυγική κρίση».

Όσον αφορά το προσφυγικό, έγινε επίσης ο εξής διάλογος:

ΤΣΙΠΡΑΣ: «Να σταματήσει το blame game και να συνεργαστούμε για να βρούμε λύση».

ΜΕΡΚΕΛ: «Αυτή είναι και η ��ική μου προτεραιότητα. Πρέπει να εργαστούμε μαζί με τον κ. Νταβούτογλου αυτό το μήνα. Αν εφαρμοστεί η συμφωνία θα έχουμε μεγάλη μείωση των ροών».

Δείτε περισσότερα για το ταξίδι του Τσίπρα στο Λονδίνο στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

​​​​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top