Η Βρετανία μπλοκάρει το δάνειο – γέφυρα στην Ελλάδα

Αποκ��είει την χρήση του EFSM για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας

​Μπλόκο φέρεται να βάζει η Βρετανία στη χρήση του ευρωπαϊκού ταμείου EFSM για τη χρηματοδότηση – γέφυρα της Ελλάδας, όπως αναφέρουν τα βρετανικά μέσα.

Το ταμείο, που διαχειρίζεται η Κομισιόν, αντλεί κεφάλαια και από τις 28 χώρες μέλη της ΕΕ και όχι μόνο από τις χώρες που είναι στην ευρωζώνη και ανέρχεται περίπου στο 1 δισ. ευρώ.

Η Κομισιόν εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί ο EFSM για τη χρηματοδότηση – γέφυρα της Αθήνας, ώστε να καλύψει τις άμεσες χρηματοδοτικές της ανάγκες μέχρι την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το δάνειο από τον ESM.

Επί του θέματος έχει συνομιλήσει ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτ Όσμπορν, με τους ομολόγους του και σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα έχει ξεκαθαρίσει ότι η ιδέα χρήσης του EFSM είναι κάτι που «αποκλείεται εξαρχής».

Για την χρήση κεφαλαίων από το συγκεκριμένο ταμείο έχει εκφράσει τη διαφωνία του και ο ίδιος ο Βρετανός πρωθυπουργός Ν. Κάμερον.

«Οι ηγέτες από όλη την ΕΕ είχαν συμφωνήσει το 2010 πως τα κεφάλαια του EFSM δεν θα ξαναχρησιμοποιούνταν για μέλη της Ευρωζώνης και αυτή παραμένει η θέση του πρωθυπουργού», δήλωσε σύμφωνα με τον Guardian εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου και κατέληξε:

«Δεν έχουμε λάβει τέτοια πρόταση, και δεν βρίσκεται τέτοια πρόταση στο τραπέζι».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top