Η Βρετανία μπλοκάρει το δάνειο – γέφυρα στην Ελλάδα

Αποκ��είει την χρήση του EFSM για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας

Η Βρετανία μπλοκάρει το δάνειο – γέφυρα στην Ελλάδα

​Μπλόκο φέρεται να βάζει η Βρετανία στη χρήση του ευρωπαϊκού ταμείου EFSM για τη χρηματοδότηση – γέφυρα της Ελλάδας, όπως αναφέρουν τα βρετανικά μέσα.

Το ταμείο, που διαχειρίζεται η Κομισιόν, αντλεί κεφάλαια και από τις 28 χώρες μέλη της ΕΕ και όχι μόνο από τις χώρες που είναι στην ευρωζώνη και ανέρχεται περίπου στο 1 δισ. ευρώ.

Η Κομισιόν εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί ο EFSM για τη χρηματοδότηση – γέφυρα της Αθήνας, ώστε να καλύψει τις άμεσες χρηματοδοτικές της ανάγκες μέχρι την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το δάνειο από τον ESM.

Επί του θέματος έχει συνομιλήσει ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτ Όσμπορν, με τους ομολόγους του και σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα έχει ξεκαθαρίσει ότι η ιδέα χρήσης του EFSM είναι κάτι που «αποκλείεται εξαρχής».

Για την χρήση κεφαλαίων από το συγκεκριμένο ταμείο έχει εκφράσει τη διαφωνία του και ο ίδιος ο Βρετανός πρωθυπουργός Ν. Κάμερον.

«Οι ηγέτες από όλη την ΕΕ είχαν συμφωνήσει το 2010 πως τα κεφάλαια του EFSM δεν θα ξαναχρησιμοποιούνταν για μέλη της Ευρωζώνης και αυτή παραμένει η θέση του πρωθυπουργού», δήλωσε σύμφωνα με τον Guardian εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου και κατέληξε:

«Δεν έχουμε λάβει τέτοια πρόταση, και δεν βρίσκεται τέτοια πρόταση στο τραπέζι».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top