Μητσοτάκης: Ο Βαρουφάκης έχει στο βάθος του μυαλού του τη χρεοκοπία

«Ή υπάρχει μια απίστευτη ασχετοσύνη ή κάποιοι χαίρονται για αυτή την εξέλιξη»

Μητσοτάκης: Ο Βαρουφάκης έχει στο βάθος του μυαλού του τη χρεοκοπία

Σκληρή επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι «έχει στο βάθος του μυαλού του τη χρεοκοπία» εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ή υπάρχει μια απίστευτη ασχετοσύνη ή κάποιοι χαίρονται τελικά για αυτή την εξέλιξη. Η πλήρης αδυναμία παρουσίασης εναλλακτικών προτάσεων δείχνει ή τραγική ασχετοσύνη. Ξέρουμε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν επιστροφή στη δραχμή» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Αναρωτιέμαι τι μεσολάβησε, όταν ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης λέει πως θα μπορούσαν να κλείσουν συμφωνία πριν από τέσσερις μήνες» σχολίασε ο ίδιος, και πρόσθεσε: «Το σχέδιό του είναι να οδηγηθούμε στη μη πληρωμή του ΔΝΤ, ως ένα δείγμα της περήφανης ελληνικής διαπραγμάτευσης».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, πλέον πέφτουν οι μάσκες και «επιβεβαιώνεται αυτό που φοβόμασταν, ότι κάποιοι είχαν σχέδιο Β περί ρήξης και χρεοκοπίας. Αυτό ξεδιπλώνεται τώρα».

«Ο χρόνος τελειώνει, η κλεψύδρα περίπου έχει αδειάσει. Γιατί δεν μας λένε αυτά τα ισοδύναμα, γιατί αρνούνται να κάνουν μια ανοιχτή συζήτηση. Μέχρι και την αυτονόητη πρόταση για την περικοπή των πρόωρων συντάξεων δεν την έχουμε δει. Υπάρχουν εναλλακτικές που η κυβέρνηση αρνείται να τις συζητήσει γιατί θίγουν τη σκληρή της πελατεία, ενιαίο μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων, δεν το κάνει η κυβέρνηση γιατί έχει κλείσει το μάτι σε κάποιους» πρόσθεσε ο ίδιος.

Καταλήγοντας, ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε πως οι τελικές ευθύνες βαραίνουν τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, τον οποίο και κάλεσε α αποφασίσει εάν θα είναι «πρωθυπουργός ή σύντροφος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top