ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ - Τρίτη η ΧΑ - Εκτός η ΔΗΜΑΡ

Τι λένε οι Έλληνες για τον Δήμα, τον Γιούνκερ και τον Παπανδρέου

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας VCITIZENS για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Πιο αναλυτικά, σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,3 %, η ΝΔ 20,1 % και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,1%, το ΚΚΕ με 4,9 %, το Ποτάμι με 4,2%, το ΠΑΣΟΚ με 3,1%, οι ΑΝΕΛ με 2,4% και η ΔΗΜΑΡ με 1,0% .

Οι ΑΝΕΛ και η ΔΗΜΑΡ δεν μπαίνουν στην Βουλή, καθώς τα ποσοστά τους είναι πολύ μικρότερα του 3,0%, ενώ το ΠΑΣΟΚ οριακά μπαίνει στο Κοινοβούλιο.

Άλλο Κόμμα απαντά το 4,1%, «Άκυρο-��ευκό» το 5,5%, «Δεν έχω αποφασίσει» το 2,1%, Αποχή το 10,1% και «Δεν απαντώ» το 13,1%.

Η απάντηση «άλλο κόμμα» του 4,1% αναλύεται ως εξής:

-ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,7%

-Οικολόγοι-Πράσινοι 0,6%

-«Κόμμα Γιώργου Παπανδρέου» 0,5%

-ΕΠΑΜ 0,5%

-«Κόμμα Λυκούδη» 0,4%

-Κόμμα Κυνηγών 0,2% και

-Ενωση Κεντρώων 0,2%.

Η πλειοψηφία δεν θέλει εκλογές και δεν ξέρει τον Δήμα

Το 56,0% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ του να εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας και να μην γίνουν εκλογές, έναντι του 23,0% που επιθυμεί να γίνουν εκλογές και να εκλεγεί Πρόεδρος από τη νέα Βουλή.

Στην ερώτηση «ποια είναι η γνώμη σας για τον Σταύρο Δήμα», μόλις ένας στους τρεις (31,0%) λέει ότι είναι κατάλληλο πρόσωπο για την Προεδρία, το 24,0% τον θεωρεί μη κατάλληλο, ενώ το 41,0% απαντά «δεν τον γνωρίζω».

Η έρευνα διενεργήθηκε τηλεφωνικά σε δείγμα 800 πολιτών, από τις 11 έως τις 14 Δεκεμβρίου.

Palmos Analysis: Στο 6% το προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ - Αποδοκιμασία Γιούνκερ

Την ίδια ώρα, μια άλλα νέα δημοσκόπηση της Palmos Analysis για λογαριασμό της ιστοσελίδας Tvxs.gr δίνει επίσης προβάδισμα έξι μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ .

Πιο αναλυτικά, σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου, ο Σ��ΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,0%, η ΝΔ 21,9 % και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,6%, το ΚΚΕ με 4,7%, το Ποτάμι με 4,3%, το ΠΑΣΟΚ με 3,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,4%. Άλλο κόμμα απαντάει το 4,1%. Το 12,6% των πολιτών απαντάει πως «δεν έχει ακόμη αποφασίσει» και το 3,2% απαντά «Δεν ξέρω – Δεν απαντώ». Το 2,1% δηλώνει πως θα ρίξει «λευκό ή άκυρο», ενώ το 3,7% απαντάει πως «δεν πρόκειται να ψηφίσει».

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με 38,0 %, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 32,0 %. Κανένας από τους δύο απαντά το 27,0%

Διχασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στην κάλπη. Στην ερώτηση αν η σημερινή κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία το 51,0% απάντησε θετικά, έναντι του 46,0% που απάντησε αρνητικά

Για την παρέμβαση του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που δήλωσε πως προτιμά «οικεία πρόσωπα» στην εξουσία στην Ελλάδα και πως οι Έλληνες γνωρίζουν καλά τι θα σήμαινε μια «λανθασμένη έκβαση των εκλογών», το 74,0% δήλωσε πως θεωρεί αθέμιτη τη δημόσια δήλωσή του, ενώ το 64,0% απάντησε πως διαφωνεί και με την ουσία της τοποθέτησής του.

Όσο για το σενάριο Grexit που επανήλθε στο προσκήνιο με διάφορα δημοσιεύματα και δηλώσεις το τελευταίο διάστημα, το 65,0% των πολιτών δηλώνει πως μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν είναι πιθανή έναν μόλις 29,0%.

Τέλος σχετικά με το ενδεχόμενο ο Γιώργος Παπανδρέου να ιδρύσει νέο κόμμα, το 92,5% δηλώνει πως δεν θα το ψηφίσει.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top