Citi: Ο�� ξαφνικές προεδρικές εκλογές υπογραμμίζουν την πολιτική αβεβαιότητα

«Σε περίπτωση εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει 140 με 152 έδρες»

Citi: Οι ξαφνικές προεδρικές εκλογές υπογραμμίζουν την πολιτική αβεβαιότητα
«Οι ξαφνικές προεδρικές εκλογές υπογραμμίζουν την πολιτική αβεβαιότητα» αναφέρει η Citi σε ανάλυσή της για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η αμερικανική τράπεζα επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός αυξάνει τις πιθανότητες για εκλογή Προέδρου με το να διαχωρίζει την προεδρική εκλογή από τις διαπραγματεύσεις με το Μνημόνιο, τονίζοντας ότι μια συμφωνία με τους δανειστές πιθανόν να περιλαμβάνει πρόσθετες αντιλαϊκές περικοπές.

Όπως αναφέρει η Citi, αν προκηρυχθούν εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστεί να λάβει σαφή θέση για το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας και το ενδεχόμενο συνέχισής του ή όχι, την ώρα που τα κόμματα της συγκυβέρνησης θα επισημάνουν στους ψηφοφόρους τους ότι η τρέχουσα πολιτική είναι γνωστή σε αντίθεση με την αβεβαιότητα που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

H Citi εκτιμά ότι σε περίπτωση προσφυγής στις κάλπες, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 30 με 39% που θα του εξασφαλίσει από 140 με 152 έδρες. «Αν δεν έχει την πλειοψηφία στη Βουλή, θα αναγκαστεί να συμμαχήσει με κάποιο άλλο κόμμα για να σχηματίσει κυβέρνηση ωστόσο είναι θολό το τοπίο» τονίζει στη συνέχεια.

«Στο σύνολο τους οι νέες εξελίξεις αποτυπώνουν μεγάλες πολιτικές αβεβαιότητες για την Ελλάδα έτσι που αναδεικνύονται μέσα από τα δεδομένα που εξελίσσονται» καταλήγει η ανάλυση της Citibank. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top