Συνάντηση Σκρέκα στο Παρίσι με τον πρόεδρο του ΟΟΣΑ Γκουρία

Στις μεταρρυθμίσεις που συνεχίζονται αναφέρθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης

Με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) Angel Gurría συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κώστας Σκρέκας, στο Παρίσι.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά στο έργο και τη δραστηριότητα του Οργανισμού και στη σημασία και το ρόλο του Κέντρου Ανάπτυξης (Development Centre), ως «εργαλείου» για την εξεύρεση βέλτιστων πολιτικών για την οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη των χωρών.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης αναγνωρίζοντας το ρόλο του Κέντρου Ανάπτυξης, επεσήμανε πως η χώρα μας στηρίζει αυτή την προσπάθεια με την έμπρακτη συμμετοχή της. Παράλληλα, τόνισε τη σημασία της συνεργασίας Ελλάδας – ΟΟΣΑ σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, υπογραμμίζοντας τη θετική συνεισφορά του Οργανισμού στην Ελληνική Δημόσια Διοίκηση με μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειριών, καθώς επίσης και στα αποτελέσματα – συστάσεις των διαφόρων μελετών και αναλύσεων που εκπονήθηκαν για τη χώρα.

Ο κ. Σκρέκας, στη διάρκεια της συνάντησης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που αυτή τη στιγμή υλοποιούνται στη χώρα και ιδιαίτερα γύρω από το ζήτημα της αδειοδότησης επιχειρήσεων και την κατάργηση της υποχρέωσης έκδοσης άδειας λειτουργίας σε 104 επιχειρηματικούς τομείς σε σύνολο 404.

Ο Υπουργός υπογράμμισε ιδιαίτερα την προσπάθεια που γίνεται για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Στη συνέχεια, ο κ. Σκρέκας ξεναγήθηκε στους χώρους της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στον ΟΟΣΑ, συνομίλησε με τους εργαζομένους, ενώ είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τους αρμόδιους για θέματα Ανταγωνισμού, με συνοπτική παρουσίαση της τελευταία�� έκθεσης αξιολόγησης (OECD Competition Assessment Review).

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top