Το δράμα του Κουκούτση: Δεν βγαίνω με 3.500 το μήνα, καίει πολύ η Μερσεντές!

Τι απέγινε η Χρυσή Αυγή που δεν θέλει τις πλουσιοπάροχες βουλευτικές αποζημιώσεις;

Το δράμα του Κουκούτση: Δεν βγαίνω με 3.500 το μήνα, καίει πολύ η Μερσεντές!
Σάλο έχει προκαλέσει το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από ομιλία του Δημήτρη Κουκούτση της Χρυσής Αυγής σε εκδήλωση του κόμματος στα γραφεία της Τ.Ο. Νίκαιας, τον Δεκέμβριο του 2012.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας δηλώνει ευθαρσώς ότι δεν βγαίνει με τα 3.500 ευρώ της βουλευτικής αποζημίωσης που κρατά καθώς -μεταξύ άλλων- κάνει πολλές μετακινήσεις και καίει πολύ η Μερσεντές που του έχει δώσει η Βουλή και την οποία και δέχθηκε… με βαριά καρδιά!

Πράξη πρώτη: Μου έδωσαν Μερσεντές, να μην την πάρω;

Η πρώτη πράξη του «δράματος» περιλαμβάνει τον υπόδικο βουλευτή να ομολογεί με πόνο καρδιάς ότι αναγκάστηκε να πάρει το βουλευτικό Μερσεντές για τις μετακινήσεις του.

«Μας έχουν κατηγορήσει για πολλά πράγματα. Το τελευταίο που ακούμε, και συνήθως αυτό το κάνουν οι Αδωνίτσες (σ.σ. προφανώς εννοεί τον Αδωνι Γεωργιάδη) και κάτι άλλοι μέσα στη Βουλή, λένε ότι τα προνόμια τα δέχτηκαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Εγώ έχω ένα αυτοκίνητο Suzuki. Οσοι ξέρουν από αυτοκίνητα, είναι ένα μικρό αυτοκίνητο, το οποίο Καλαμάτα-Αθήνα δεν μπορεί να πάει. Αποδέχτηκα το αμάξι της Βουλής. Νιώθω και ασφάλεια, γιατί είναι και μεγάλο αυτοκίνητο. Εάν θα κοιτάξετε κάτω στην είσοδο, λυπάμαι που το λέω, είναι μια Μερσεντές» αναφέρει ο κ. Κουκούτσης.

Πράξη δεύτερη: Τι να πρωτοκάνω με 3.500 ευρώ;

Η δεύτερη πράξη του «δράματος Κουκούτση» κρύβει μια μεγαλύτερη αποκάλυψη.

«Λοιπόν, πρέπει να ξέρετε την αλήθεια για τους μισθούς που παίρνουμε εμείς οι βουλευτές. Δεν θα κρυφτούμε. Τα χρήματα που παίρνουμε είναι 3.500 ευρώ. Είναι πολλά τα χρήματα γι' αυτή την εποχή. Λοιπόν, τα 3.000 ευρώ (σ.σ. εννοεί από τις 6.500 ευρώ του μισθού) πηγαίνουν την 1η του μήνα στο κόμμα για τρόφιμα. Δεν τα παίρνει το κόμμα, εμείς τα διαχειριζόμαστε οι ίδιοι. Λοιπόν, με τα 3.500 ευρώ, εγώ θέλω 1.200 ευρώ τον μήνα τουλάχιστον 6 με 7 φορές να ανεβοκατέβω στην Καλαμάτα ή να πάω οπουδήποτε αλλού. Αυτά τα χρήματα τα βάζουμε από την τσέπη μας. Η Βουλή μάς δίνει μέσα στα 3.500 ευρώ, 400 ευρώ για βενζίνη. Και τα αυτοκίνητα αυτά καίνε τα άντερά τους»!

Σε κάθε περίπτωση, από τον δημοσιευμένο ισολογισμό της ΧΑ για το έτος 2012, οι εισφορές των βουλευτών στο κόμμα ανέρχονται στις 135.173,59 ευρώ. Αν διαιρέσεις το ποσό αυτό με τον αριθμό των βουλευτών (18), προκύπτει ότι παρακρατούνται μόλις 720 ευρώ τον μήνα.

Πράξη τρίτη: Κάθε 20 του μήνα ζητώ με δανεικά

Η καλύτερη δήλωση του βουλευτή Μεσσηνίας έρχεται στο τέλος και είναι ενδεικτική των ψεμάτων που «ταΐζει» η Χρυσή Αυγή τα μέλη και τους υποστηρικτές της. «Θα σας πω και κάτι για να γελάσετε. Όταν περάσει 20 ο μήνας γυρίζουμε ο ένας στον άλλο και λέμε, ρε, κάνα δεκάρικο (σ.σ. εννοεί 10 ευρώ) να φάμε;».

Χρυσή Αυγή: Οι μισοί μας βουλευτές έχουν πληρώσει 160.000 ευρώ ως εγγυήσεις

Την ίδια ώρα, η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της τονίζει οι μισοί βουλευτές της έχουν δώσει για εγγυήσεις 160.000 ευρώ.

«Οι μισοί βουλευτές της Χρυσής Αυγής βρίσκονται παράνομα στη φυλακή και οι υπόλοιποι σε κατ΄ οίκον περιορισμό και έχοντας πληρώσει 160.000 ευρώ ως εγγυήσεις. Την ίδια ώρα στηρίζουν οικονομικά το κόμμα, το οποίο έχει στερηθεί παράνομα την κρατική χρηματοδότηση. Παράλληλα με αυτήν την άθλια πολεμική, υπάρχουν ακόμη κάποιοι γελοίοι που μιλούν για δήθεν βουλευτικά προνόμια» αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.* Βίντεο από Σκάι Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top