Φρέσκο γάλα… τέλος: Τι αλλάζει από σήμερα

Οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής και σε βιβλία, Παιδεία και Υγεία

Βελτιώσεις της τελ��υταίας στιγμής πέρασαν στο πολυνομοσχέδιο λίγο πριν ξεκινήσει η κρίσιμη ψηφοφορία το βράδυ της Κυριακής.

Η πιο σημαντική και πιο άμεσα αντιληπτή από τους καταναλωτές είναι η αλλαγή στο γάλα, καθώς το παστεριωμένο θα έχει διάρκεια συντήρησης έως και 7 ημερών.

Πλέον, οι κατηγορίες του γάλακτος θα είναι τρεις, ενώ αποχαιρετούμε το όρο «φρέσκο» από τις συσκευασίες. Ειδικότερα:

Γάλα ημέρας: Η παστερίωση θα γίνεται εντός 24 ωρών από τη συλλογή του ενώ θα είναι διάρκειας έως και 2 ημερών

Παστεριωμένο γάλα: Θα έχει διάρκεια ζωής έως και 7 ημέρες, με τις ημέρες διάρκειας να καθορίζονται από τον παρασκευαστή, αν��λογα με τις δυνατότητες της εκάστοτε παραγωγικής μονάδας

Γάλα υψηλής θερμικής επεξεργασίας: Θα είναι το γνωστό -έως σήμερα- γάλα υψηλής παστερίωσης και θα έχει διάρκεια ζωής έως και 45 ημέρες

Όσον αφορά την Υγεία και την Παιδεία, αποφασίστηκε να τεθούν σε διαθεσιμότητα ιατροί και οδοντίατροι του ΙΚΑ που είχαν πάει στο ΕΣΥ και να συσταθούν θέσεις μετά από ένα μήνα και έγιναν δεκτές ρυθμίσεις του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου για την άσκηση επαγγέλματος μηχανικού, αρχιτέκτονα και τοπογράφου.

Άλλες νομοτεχνικές βελτιώσεις που ανακοίνωσε ο κ. Χατζηδάκης, αφορούν την αναλυτική διατύπωση του ορισμού των «λογο��εχνικών βιβλίων» που διατηρούν την ενιαία τιμή βιβλίου. Επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι:

• μειώνονται σε τρεις -και όχι «τουλάχιστον τρεις»- περιοχές για άνοιγμα των τουριστικών καταστημάτων και τις Κυριακές

• καταργείται το ερωτηματολόγιο που θα έπρεπε να καταθέσει ο διακινητής τσιμέντου προκειμένου να μην το αποθηκεύσει σε κέντρο διανομής (αντικαθίσταται με υπεύθυνη δήλωση)

• καταργείται εντελώς η καταχώρηση απορρυπαντικών, ακόμη και η ηλεκτρονική

• αίρεται ο περιορισμός των εταιρειών να μην αυξάνουν την τιμή του προϊόντος επί δίμηνο εφόσον θέλουν να κάνουν προωθητικ��ς ενέργειες

• εισάγετα�� ρύθμιση για τις καθυστερήσεις πληρωμών ώστε να μπορεί να υπάρχει κάλυψη πέραν των συνόρων.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top