Σαμαράς: Νέα εποχή για την Ελλάδα μετά την συμφωνία με την τρόικα

«Πολύ πιο ανεξάρτητη από ποτέ»

​"Η πρόσφατη συμφωνία με την τρόικα αναγνωρίζει με τον πιο ��πίσημο τρόπο τις επιτυχίες της Ελλάδας και στη δημοσιονομική προσαρμογή και στην εφαρμογή σαρωτικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων" αναφέρει σε αποκλειστική του δήλωση σε κυριακάτικη εφημερίδα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

"Οι δημοσιονομικοί στόχοι που επιτεύχθηκαν, κυρίως το πρωτογενές πλεόνασμα, εγκαινιάζουν μια νέα εποχή όπου η Ελλάδα δεν θα έχει πια ανάγκη να ζητεί κάθε τόσο δανεικά για να αντιμετωπίζει τις τρέχουσες ανάγκες της. Και σηματοδοτούν μια Ελλάδα πολύ πιο ανεξάρτητη απ' ό,τι υπήρξε ποτέ στο παρελθόν" σημειώνει.

Η συμφωνία με την τρόικα σηματοδοτεί στροφή σε νέα κατεύθυνση: εφόσον ψηφιστούν οι νέες ρυθμίσεις από τη Βουλή και εγκριθούν οι δόσεις της ευρωζώνης και του ΔΝΤ, το τοπίο καθαρίζει και μπορεί να ξεκινήσει η συζήτηση για τη βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους.

"Διαψεύδονται όλα τα σενάρια καταστροφής για την χώρα μας. Όπως χρεοκοπούν όσοι τα διακινούσαν, όσοι τα προεξοφλούσαν και όσοι τα επιδίωκαν. Και όσοι αγωνίζονταν να κρατήσουν όρθια αυτά ακριβώς που μας βούλιαξαν στην κρίση. Και όσοι κερδοσκοπούσαν για τα πάθη του λαού μας", υπογράμμισε.

Η αρχή θα γίνει πιθανότατα τον Μάιο αλλά η απόφαση δεν θα ληφθεί πριν από το καλοκαίρι. Σημαντική εξέλιξη αποτέλεσε και η συμφωνία με την τρόικα ότι το χρηματοδοτικό κενό του 2014, περίπου 4,5 δισ. ευρώ, μπορεί τελικά να το καλύψει η Ελλάδα μόνη της. Έτσι, απομακρύνεται προς το παρόν το θέμα "νέο δάνειο, νέο Μνημόνιο".
Η συζήτηση για το χρηματοδοτικό κενό του 2015 θα συνδυαστεί μαζί με αυτή για τη ρύθμιση του χρέους.

Δ. Παπαδημούλης: Θλιβεροί...
«''Νέα εποχή για την Ελλάδα. Πολύ πιο ανεξάρτητη από ποτέ". Την ίδια ώρα κάνει ό,τι λέει η τρόικα, έως και για το φρέσκο γάλα. Θλιβεροί...», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε μήνυμά του στο twitter.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top