ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ: Κόντρα στην επιτροπή δημόσιας τάξης για τους λαθρομετανάστες

Εκτός εαυτού ο βουλευτής της Χ.Α Μ.Αρβανίτης

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ: Κόντρα στην επιτροπή δημόσιας τάξης για τους λαθρομετανάστες

Ένταση επικράτησε στην επιτροπή Δημόσιας Τάξης κατά την διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο που αφορά την αναδιοργάνωση των σωμάτων ασφαλείας , όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μ.Αρβανίτης επαναλάμβανε συνεχώς την λέξη λαθρομετανάστες!

Άμεση ήταν η αντίδραση της αντιπρόεδρου της ΕΕΔΑ (Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου) Αγγελικής Αργυροπούλου Χρυσοχοϊδου , η οποία απευθυνόμενη στον κ.Αρβανίτη του είπε:«Σεβαστείτε την ηλικία μου, το έργο μου, την εμπειρία 35 χρόνων να χρησιμοποιείτε εδώ μέσα την λέξη «λαθρομετανάστης». Μπορείτε να τους πείτε παράνομους μετανάστες, μετανάστες χωρίς χαρτιά, αλλά όχι λαθρομετανάστες».

«Ποια είσαι εσύ που θα μας πεις πως θα μιλάμε; Λαθραίοι είναι και με λαθραίο τρόπο μπήκαν» της απάντησε στην συνέχεια ο κ.Αρβανίτης, προκαλώντας την παρέμβαση του βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Σπ.Λυκούδη.

«Να ανακληθεί στην τάξη ο συνάδελφος. Δεν επιτρέπεται να παριστάνει τον συμβουλάτορα της ελληνικής γλώσσας» είπε ο κ.Λυκούδης , κάνοντας πυρ και μανία τον κ.Αρβανίτη.

«Άντε ρε. Ποιος είσαι εσύ που θα μας δώσεις μαθήματα;» ανταπάντησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Αμέσως μετά με ψυχραιμία ο κ.Λυκούδης συνέχισε «Με ενοχλεί ότι διακόψατε και με ενοχλεί ο έκδηλος ρατσισμός σας»

��ότε πήρε το λόγο και ο πρόεδρος της επιτροπής Κ.Βιρβιδάκης, ο οποίος θέλησε να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα, κάνοντας χιούμορ.

«Παρακαλώ, ησυχία. Να παρέμβει η Αστυνομία… των συνδικαλιστών» είπε ο κ.Βιρβιδάκης, ενώ στην συνέχεια τον λόγο πήρε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, η οποία ευχαρίστησε την κ. Αργυροπούλου που έφερε το θέμα.

«Είναι αδιανόητο να μην αντιδρούμε» πρόσθεσε η κ.Κατριβάνου και τότε ακούστηκε κάποιος από το ΚΚΕ να λέει ��ως «οι ρατσιστές δεν κρύβονται».

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του Κέντρου Συμπαράστασης Παλινοστούντων Μεταναστών Ευθαλία Παππά είπε «είμαστε κάθετα; αντίθετοι στο σημειολογικό απαξιωτικό όρο «λαθρομετανάστης» που παραπέμπει σε ιδεολογικούς χαρακτηρισμούς».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top