Θερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν, πόσο θα διαρκέσουν

Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Στις 8 Ιουλίου ανοίγει η αυλαία των θερινών εκπτώσεων, με τα καταστήματα να μένουν ανοιχτά και την Κυριακή 14 Ιουλίου. 

Οι τακτικές θερινές εκπτώσεις σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013 ξεκινούν κάθε χρόνο τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου και θα διαρκέσουν ως τις 31 Αυγούστου 2024.

Θερινές εκπτώσεις: Τι πρέπει να γνωρίζουν έμποροι και καταναλωτές

Σύμφωνα με οδηγία που εξέδωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) προς τους εμπορικούς συλλόγους της χώρας οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέχουν τα εξής:

  • Αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση. Είναι υποχρεωτική η αναγραφή σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.
  • Σε αντίθεση με την τιμή η αναγραφή του ποσοστού έκπτωσης εξαρτάται από την ίδια την επιχείρηση. Ωστόσο, αν υπάρχει αναγραφή τότε πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για το ποσοστό έκπτωσης.
  • Οι καταναλωτές δεν πρέπει να συγχέουν τις εκπτώσεις με τις προσφορές. Οι εκπτώσεις αφορούν προϊόντα της σεζόν ενώ οι προσφορές αφορούν είδη εποχής, που έχει παρέλθει.
  • Προσοχή όμως πρέπει να επιδεικνύουν και οι έμποροι διότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης τα προβλεπόμενα πρόστιμα είναι ιδιαίτερα τσουχτερά.
     
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top