Μένουν χωρίς ιατρική κάλυψη σε ιδιωτικές δομές 730.000 ασφαλισμένοι ΕΟΠΥΥ  

Μόνο σε δημόσιες δομές η ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όσους έχουν χρέη

Χωρίς ιατρική κάλυψη σε ιδιωτικές δομές από τον ΕΟΠΥΥ αναμένεται να μείνουν περισσότεροι από 730. 000  μη μισθωτοί. Κι αυτό λόγω  ασφαλιστικών οφειλών.

Πώς είχε στηθεί η απάτη στον ΕΟΠΥΥ - Χρησιμοποιούσαν ΑΜΚΑ άγνωστων ασθενών

Όπως μετέδωσε η Μαρία Παππά  στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star, όποιος δεν έχει τακτοποιήσει τις οφειλές του δε θα μπορεί να πηγαίνει σε ιδιωτικά νοσοκομεία. 

Συνταγογράφηση: Έρχεται «κούρεμα» για 10 κατηγορίες φαρμάκων  

Συγκεκριμένα, από την 1η Μαρτίου οι μη μισθωτοί που έχουν χρέη από ασφαλιστικές εισφορές θα χάνουν την ασφαλιστική ικανότητα. Όμως, η Υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου διευκρίνισε πως θα εξακολουθήσουν να έχουν κάλυψη από τα δημόσια νοσοκομεία, όπως και για τα φάρμακα. Δε θα καλύπτονται όμως για επισκέψεις σε ιδιώτες γιατρούς. Συνεπώς η συνταγογράφηση θα γίνεται μόνο από γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία. 

Μιχαηλίδου: Μέχρι Φεβρουάριο η ασφαλιστική ικανότητα σε οφειλέτες Ταμείων

Το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο με επιστολή του ζητά να επανέλθει η ρύθμιση των 100 δόσεων,  καθώς είναι χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες δεν μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές με σε 12 ή 24 δόσεις. Την ίδια ώρα προχωρά το σχέδιο για ενιαία ενημερότητα,  φορολογική και ασφαλιστική. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα ισχύσει από τον Σεπτέμβριο του 2024.  Οπότε αν κάποιος έχει οφειλές σε εφορία ή ταμεία, δε θα μπορεί να πάρει ενημερότητα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top