«Καλάθι των Χριστουγέννων»: Οι 8 κατηγορίες τροφίμων - Πότε μπαίνει σε ισχύ

Μελομακάρονα και κουραμπιέδες εντός της λίστας φέτος

To ρεπορτάζ του Γιώργου Σαραντάκου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star για το «Καλάθι των Χριστουγέννων»

Το «Καλάθι των Χριστουγέννων» έρχεται από την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου έως την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου, όπως αποφασίστηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, με εκπροσώπους της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος (ΕΣΕ).

Καλάθι των Χριστουγέννων: Τα 5 προϊόντα που έχουν «κλειδώσει»

Στη διάρκεια της συνάντησης, η οποία ήταν η δεύτερη σε διάστημα μιας εβδομάδας, αποφασίστηκε να εφαρμοστεί - όπως και πέρυσι - το «Καλάθι των Χριστουγέννων», το οποίο θα περιλαμβάνει οκτώ διαφορετικές κατηγορίες τροφίμων, τα οποία είναι βασικά για το εορταστικό τραπέζι.

Έρχεται το Καλάθι των Χριστουγέννων και το Καλάθι του Άγιου Βασίλη

Συγκεκριμένα, στο «Καλάθι των Χριστουγέννων» θα περιέχονται τα εξής προϊόντα:

  1. Αρνί
  2. Κατσίκι
  3. Γαλοπούλα
  4. Μελομακάρονα
  5. Κουραμπιέδες
  6. Τσουρέκι
  7. Βασιλόπιτα
  8. Σοκολάτα

«Για ακόμα μια φορά είχαμε μια πολύ ουσιαστική συνάντηση με την Ένωση Σούπερ Μάρκετ και από κοινού αποφασίσαμε ποια προϊόντα θα ενταχθούν στο φετινό “Καλάθι των Χριστουγέννων”, το οποίο θα ξεκινήσει στις 13 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει ως τις 3 Ιανουαρίου. Θα περιλαμβάνονται βασικές κατηγορίες τροφίμων για κάθε νοικοκυριό, ενώ φέτος εντάσσουμε επιπρόσθετα τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες. Αυτές τις άγιες ημέρες, θέλουμε κάθε σπιτικό να καταφέρει να εξασφαλίσει τα απαραίτητα προϊόντα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι του σε χαμηλές τιμές και αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση που καταφέρνουμε και το υλοποιούμε»,  είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top