Σκρέκας στο Star: Αυτά είναι τα νέα μέτρα για την ακρίβεια    

Τι σημαίνει το καρτελάκι για τα προϊόντα με μείωση τιμής  

Στα μέτρα της κυβέρνησης για την «αναχαίτιση» του κύματος ακρίβειας σε σειρά προϊόντων αναφέρθηκε ο Κώστας Σκρέκας στη συνέντευξη του έδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.   

Νέα μέτρα κατά της ακρίβειας – Τι είναι τα καρτελάκια -5%;

Όσον αφορά την ειδική σήμανση σε προϊόντα με μείωση τιμής στα σούπερ μάρκετ, ο κ. Σκρέκας διευκρίνισε ότι «η ταμπέλα θα τοποθετηθεί στα προϊόντα που θα έχουν σταθερή μείωση τουλάχιστον 5 % επί ένα εξάμηνο». «Στόχος να καταφέρουμε τουλάχιστον 500 κωδικοί προϊόντων να έχουν μείωση στο ράφι» συμπλήρωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης. 

Καρτελάκι με τις μειωμένες τιμές στα σούπέρ μάρκετ: Τι είπε ο Κ. Σκρέκας στο Star

Καρτελάκι με τις μειωμένες τιμές στα σούπέρ μάρκετ: Τι είπε ο Κ. Σκρέκας στο Star  

Μάλιστα πρόσθεσε για τη σύγκριση με τα μέτρα για την ακρίβεια στην ΕΕ ότι «άλλες χώρες ζητούν σταθερές τιμές, εμείς ζητάμε μείωση».  

Σκρέκας: Τι θα γίνει με τις τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Σκρέκας: Τι γίνεται με τους ελέγχους τιμών  

Ο κ. Σκρέκας προειδοποίησε μάλιστα τις επιχειρήσεις ότι «όταν έχουμε μία ανατίμηση οι εταιρείες θα πρέπει να τη γνωστοποιούν σε εμάς». Για τον ίδιο λόγο, τον  έλεγχο των τιμών, επισήμανε ότι «τα σούπερ μάρκετ πρέπει να αναρτούν κάθε μέρα τις τιμές φρούτων και λαχανικών».  

Όσον αφορά τους ελέγχους για το πώς διαμορφώνονται οι τιμές μετά το χωράφι του παραγωγού, ο Υπουργός Ανάπτυξης απάντησε σε σχετική ερώτηση της Μ. Ζαχαρέα, ότι οι έλεγχοι γίνονται από τη ΔΗΜΕΑ και ότι υπάρχει ηλεκτρονικός εξοπλισμός για να ελέγχονται οι τιμές και στις λαϊκές, όπως και το περιθώριο κέρδους των παραγωγών. «Επιβάλλονται πρόστιμα και θα συνεχίσουν να επιβάλλονται σε εταιρείες όσο μεγάλες και να είναι» προειδοποίησε ο κ. Σκρέκας.    

Σχετικά με τη σύγκριση των τιμών διεθνώς, ανέφερε ότι «παρακολουθούμε τις τιμές και σε άλλες χώρες» αναφέροντας ενδεικτικά ότι 20 προϊόντα είναι φθηνότερα από τη Βαρκελώνη και 11 είναι ακριβότερα.  

Διευκρίνισε τέλος ότι από την επόμενη εβδομάδα οι καταναλωτές θα αρχίσουν να βλέπουν τις ειδικές σημάνσεις στα σούπερ μάρκετ για τα προϊόντα στα οποία μειώνεται η τιμή τους.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top