Ψήφος εμπιστοσύνης από μεγάλους επενδυτικούς οίκους στην United

Θετικές και σταθερές οι προοπτικές του ομίλου στον οποίο ανήκει η NOVA    

Δύο από τους πιο γνωστούς διεθνούς οίκους αξιολόγησης, η S&P και η Moody’s, αναγνώρισαν την δυναμική ανάπτυξη της εταιρείας United Group που δραστηριοποιείται στις υπηρεσίες τηλεπικοινωνίας και μέσων ενημέρωσης στη χώρα μας μέσω της θυγατρικής, ΝΟVA, και συνολικά στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αναβαθμίζοντας τις προοπτικές της σε θετικές και σταθερές αντίστοιχα.

Εθελοντική δράση για την προστασία του Υμηττού από τη Νova

Ο όμιλος United στον οποίο ανήκει και η NOVA εξυπηρετεί πάνω από 15 εκατομμύρια πελάτες σε 8 χώρες,  ενώ το 2022 τα έσοδα της αυξήθηκαν σε πάνω από 2,5 δις ευρώ και το 2023 προβλέπεται να είναι ένα νέο έτος ρεκόρ. Οι εργαζόμενοι ξεπερνούν τις 15.000.

Όσον αφορά μάλιστα τις ταμειακές ροές της εταιρείας,  το 2022 η United είχε περισσότερο από ένα δισ. ευρώ από λειτουργικές δραστηριότητες, ενώ εξαιρετικά σημαντικό για τους γνωρίζοντες την αγορά είναι το γεγονός ότι η εταιρεία δεν έχει καμία ληξιπρόθεσμη χρηματοοικονομική υποχρέωση. 

Σημειωτέον, ότι άνευ χρέους είναι η θυγατρική της, NOVA, καθώς η United επένδυσε σε αυτήν 1, 8 δισ. ευρώ. Έτσι ο όμιλος έγινε για την Ελλάδα, ο 4ος μεγαλύτερος επενδυτής για τη χρονιά 2022 – 2023.

Οι επενδύσεις μάλιστα θα συνεχισθούν. Την προσεχή 4ετία η NOVA έχει πλάνο 2 δισ. ευρώ για την αναβάθμιση των υποδομών των οπτικών ινών. Ήδη έχουν δαπανηθεί 400 εκατ. ευρώ.  Η εταιρεία σε ανακοινώσεις που έχει εκδώσει, καθιστά κάτι παραπάνω από σαφές ότι εμπιστεύεται τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, θα παραμείνει στη χώρα και δε θα πτοηθεί από τυχόν προσκόμματα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top