Οι πιο οικονομικές πόλεις στην Ευρώπη: Που βρίσκονται Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Ποια είναι πρώτη - Οι εκπλήξεις της πρώτης πεντάδας

Ξεπερνούν τις τιμές στον μέσο όρο της Ευρώπης 10 βασικά προϊόντα της καθημερινότητας στην Ελλάδα / Βίντεο: Alpha 

Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να βιώνουν τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας στις πόλεις τους, με τα ποσοστά πληθωρισμού και το κόστος ζωής να αυξάνονται σε πολλές χώρες.

Με τις αναζητήσεις για το «πού είναι το πιο οικονομικό μέρος για να ζήσει κανείς» να αυξάνονται κατά +100% στο Google τους τελευταίους 12 μήνες, είναι σαφές ότι πολλοί άνθρωποι αναζητούν μετεγκατάσταση για καλύτερη ποιότητα ζωής.

Δουλέψαμε 171 ημέρες για να καλύψουμε τις φορολογικές υποχρεώσεις του 2023

Η έρευνα της Compare the Market AU, αναλύοντας παράγοντες, όπως ο συντελεστής φορολογίας εισοδήματος, τα ποσοστά πληθωρισμού, το μέσο εισόδημα και το κόστος ζωής για τη δημιουργία ενός δείκτη, βρήκε τις πιο οικονομικές πόλεις στην Ευρώπη.

Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Βγήκαν τα προσωρινά αποτελέσματα

Το Βουκουρέστι, η πρωτεύουσα της Ρουμανίας, είναι πρώτη στη λίστα με τον χαμηλότερο φόρο εισοδήματος, στο 10%. Οι επόμενες τρεις θέσεις ανήκουν στη μαδρίτη, τη Νάπολη και τη Βαρκελώνη, αν και ο φόρος εισοδήματος φτάνει στο 47% και 43%.

Έρχονται αυξήσεις σε κινητή τηλεφωνία και ίντερνετ μετά τις εκλογές

Πέμπτη στη λίστα είναι η πολωνική πόλη Λοτζ, η οποία έχει ένα από τα υψηλότερο ποσοστά πληθωρισμού, αλλά όπου αλλά το μέσο κατάστημα τροφίμων κοστίζει μόλις 17,71 ευρώ κατά μέσο όρο.

Η Αθήνα βρίσκεται αρκετά πιο κάτω, στην 30η θέση, ενώ πολύ κοντά είναι και η Θεσσαλονίκη, η οποία βρίσκεται στην 32η θέση.

Σούπερ μάρκετ: Ποιο προϊόν ιδιωτικής ετικέτας αποφεύγουν οι Έλληνες

Σχολιάζοντας την έρευνα, ο Stephen Zeller, Γενικός Διευθυντής του τμήματος χρημάτων της Compare the Market, δήλωσε: «Τα τελευταία χρόνια μετά την πανδημία, καθώς τα ποσοστά πληθωρισμού και η φορολογία εισοδήματος σε πολλές χώρες αυξήθηκαν, πολλοί άνθρωποι ένιωσαν τις οικονομικές επιπτώσεις. Με αφορμή αυτό, πολλοί επιδιώκουν να μετακομίσουν σε πόλεις που είναι πιο αποδοτικές για μια καλύτερη ποιότητα ζωής».

Στη 30η και 32η θέση της λίστας με τις πιο οικονομικές πόλεις για να ζεις στην Ευρώπη βρίσκονται η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα / Πηγή πίνακα: Compare the Market AU

«Βεβαιωθείτε ότι πριν μετακομίσετε εξετάζοντας παράγοντες, όπως τα επιτόκια, και βεβαιωθείτε ότι είστε προετοιμασμένοι να ανταποκριθείτε στις οικονομικές υποχρεώσεις σε περίπτωση που σκοπεύετε να πάρετε στεγαστικό δάνειο. Η σύγκριση των επιλογών μπορεί να σας βοηθήσει με την επιλογή μιας επιλογής που είναι κατάλληλη για εσάς και τις περιστάσεις σας», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top