Δικαστική απόφαση βάζει «φρένο» σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Τι αλλάζει με funds και servicers

Αλλαγές στον χάρτη των πλειστηριασμών και στις δυνατότητες που έχουν τα funds βάζει απόφαση δικαστηρίου με την οποία σταμάτησε πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας / Βίντεο: Mega

Τέλος στην ασυδοσία των funds βάζει απόφαση δικαστηρίου με την οποία σταμάτησε πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

Η απόφαση έκρινε ότι η σύμβαση διαχείρισης μεταξύ του fund και του servicer (Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων) ότι πάσχει από ακυρότητα με τον τρόπο που έχει συναφθεί.

Συντάξεις Ιουνίου 2023: Οι ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία

Έτσι, ακυρώθηκε και η κατάσχεση και ο πλειστηριασμός της κατοικίας της εγγυήτριας του δανείου.

Ακίνητα: Κύμα μεταβιβάσεων σε συμβολαιογραφεία – Υποβάλλονται 1.300 τη μέρα

Το θέμα αφορούσε εγγυήτρια επιχειρηματικού δανείου που έλαβε μία ανώνυμη εταιρεία και αποπλήρωσε το 75% του δανείου. Η εγγυήτρια δεν μπορούσε να αποπληρώσει το υπόλοιπο ποσό και το fund αποπειράθηκε να κατασχέσει το ακίνητό της, το οποίο ήταν και πρώτη κατοικία.

Φορολογικές δηλώσεις: Πώς θα αποφεύγετε την «παγίδα» των τεκμηρίων

Το δικαστήριο στην εν λόγω υπόθεση ανέφερε ότι δεν γίνεται ο servicer να μπορεί με ένα συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο να κάνει δικαστικές ενέργειες και να εξαιρείται από αυτό το πλαίσιο ο έλεγχος της σύμβασης που έχει συνάψει ο servicer με το fund.

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αποφάνθηκε με πλειοψηφία προ μηνών ότι οι διαχειριστές των funds που εδρεύουν στην Ελλάδα μπορούν να ενεργούν δικαστικές πράξεις (δηλαδή να γίνονται διάδικοι), να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς με τη δική τους επωνυμία και όχι ως πληρεξούσιοι των funds.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top