«Έκρηξη» τουρισμού στην Ελλάδα προτού ξεκινήσει καν η σεζόν! 

Καλοί οιωνοί για την τουριστική χρονιά και συνωστισμός στην Ακρόπολη      

Με τους καλυτέρους οιωνούς ξεκίνησε η φετινή τουριστική χρονιά για την Ελλάδα. Τα πρώτα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά, με τις εκτιμήσεις να μιλούν για νέο έτος -  ρεκόρ, με την Αθήνα να έρχεται ψηλά στις προτιμήσεις.  Μαγνήτης για τους ξένους επισκέπτες πριν την απόβαση στα ελληνικά νησιά είναι η Ακρόπολη, όπου σήμερα έγινε το αδιαχώρητο. Η Άννα Σταματιάδου βρέθηκε με την κάμερα του Star στην περιοχή και κατέγραψε τεράστιες ουρες, συνωστισμό και εντυπώσεις. 

Τουρισμός: Οι χώρες στις οποίες η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων

Τουρισμός: Οι χώρες στις οποίες η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων

Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Πότε θα γίνουν οι αιτήσεις για το voucher

Χιλιάδες τουρίστες από τη Βραζιλία, το Ισραήλ, τη Λευκορωσία και κάθε γωνιά του κόσμου κατακλύζουν, μόλις στις 30 Απριλίου  την Αθήνα και επιλέγουν την Ελλάδα για διακοπές, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι η φετινή τουριστική χρονιά θα ξεπεράσει το ρεκόρ εσόδων του 2019. .  

Συνωστισμός τουριστών και τεράστιες ουρές στην Ακρόπολη  

Στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, σε αντίθεση με άλλα ιστορικά μνημεία του κόσμου,  ακόμη και όσοι έχουν κλείσει ηλεκτρονικά το εισιτήριό τους αναγκάζονται να περιμένουν στην ουρά για αρκετή ώρα καθώς υπάρχει μόνο μία είσοδος.  

Εργάνη: Οι περισσότερες προσλήψεις μετά το 2001! 

«Δυστυχώς λόγω της μορφολογίας του βράχου της Ακρόπολης δεν μπορούν να υπάρξουν δύο και τρεις ταυτόχρονοι είσοδοι για το κοινό, γιατί πρέπει ταυτόχρονα να διασφαλίζεται η ασφάλεια και του χώρου και του κόσμου» δηλώνει στο Star o Γρηγόρης Βαφειάδης, αρχαιολόγος και γενικός γραμματέας της ΠΟΕ – ΥΠΠΟ.   

Ουρές και στις τουαλέτες  - Προβλήματα ξανά με το αναβατόριο 

«Οι τουαλέτες στην Ακρόπολη είναι ανεπαρκέστατες, δημιουργούνται και εκεί ουρές. Φανταστείτε ένας άνθρωπος να περιμένει μισή ώρα για να πάει τουαλέτα, πρέπει να κοιτάξουμε την καθαριότητα και το αναβατόριο να λειτουργεί. Χθες συνάδελφός μου είπε ότι είχε πελάτη ΑΜΕΑ και δε λειτουργούσε το αναβατόριο» δήλωσε στο Star o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών, Κρίτων Πιπεράς.

Ακρόπολη: Μεγάλη προσέλευση τουριστών αλλά και προβλήματα

Ακρόπολη: Μεγάλη προσέλευση τουριστών αλλά και προβλήματα 

Ακρόπολη: Aπόπειρα βιασμού 33χρονης που περπατούσε στην Ερμού!

Παρά τα όποια προβλήματα, μετά την πανδημία η Ελλάδα είναι πρώτη στις προτιμήσεις για Γάλλους, Άγγλους, Γερμανούς και Σκανδιναβούς ενώ Αμερικανοί και Καναδοί μπορούν πλέον να ταξιδεύουν με απευθείας πτήσεις στην Αθήνα. Το δίμηνο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου οι τζίροι σε καταλύματα και εστίαση ήταν αυξημένοι κατά +27,03% και +20,39% αντίστοιχα σε σύγκριση με το πρώτο δίμηνο του 2022.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top