Πάσχα 2023: Ποιες ώρες είναι ανοιχτά τα καταστήματα τη Μεγάλη Εβδομάδα

Σε ισχύ το εορταστικό ωράριο

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα με το πασχαλινό εορταστικό ωράριο / Βίντεο Alpha

Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται η αγορά ενόψει Πάσχα, ενώ σε ισχύ τέθηκε από την περασμένη Πέμπτη το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Το διευρυμένο ωράριο που θα ισχύσει έως το Μεγάλο Σάββατο θα βοηθήσει τους καταναλωτές να κάνουν τα ψώνια τους για τις πασχαλινές αγορές. 

Ακολουθεί αναλυτικά το ωράριο που προτείνεται για τα εμπορικά καταστήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης είναι:

ΑΘΗΝΑ

Ωράριο καταστημάτων τη Μεγάλη Εβδομάδα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εορταστικό ωράριο Θεσσαλονίκης

Πάσχα: Αυξημένη η εορταστική κίνηση

Η εφετινή εορταστική κίνηση ξεκίνησε ικανοποιητικά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του εμπορικού κόσμου που περιμένει να εξελιχθεί πολύ καλύτερα την Μεγάλη εβδομάδα και να «ζεσταθεί» με το δώρο του Πάσχα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

«Ο πασχαλινός τζίρος είναι ένα ακόμα στοίχημα για το σύνολο της αγοράς στην Αττική» ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, Βασίλης Κορκίδης. Σύμφωνα με τον ίδιο, το εφετινό δώρο του Πάσχα, ύψους 1 δισ. ευρώ, θα πρέπει να καταβληθεί στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2023. «Είναι σύνηθες, η εορταστική αγορά να ''ζεσταίνεται'' με την καταβολή του δώρου, οπότε και ξεκινά η, ''πιεστική χρονικά'', αναζήτηση του αγοραστικού κοινού για τις δέουσες αγορές των ημερών του Πάσχα. Η αγορά, πάντως, ευελπιστεί να απορροφήσει μεγάλο μέρος του δώρου του Πάσχα, υπολογίζοντας να ξεπεράσει τη συνήθη υποτονική κίνηση των τελευταίων ετών και να ξεπεράσει τον περυσινό πασχαλινό τζίρο των 1,5 δισ. ευρώ» τόνισε ο κ. Κορκίδης.

Πάσχα: Συνδυαστικά τα «καλάθι νοικοκυριού», «καλάθι Πάσχα» και «σαρακοστιανό καλάθι» 

Την ίδια στιγμή, αυξάνεται η κίνηση και στα σούπερ μάρκετ με τους καταναλωτές να αξιοποιούν συνδυαστικά το «καλάθι του νοικοκυριού», το «σαρακοστιανό καλάθι» και το «καλάθι του Πάσχα» για να οργανώσουν εγκαίρως το εορταστικό τους τραπέζι. 

Το «καλάθι του Πάσχα» έχει τεθεί σε ισχύ στα σούπερ μάρκετ από την Τετάρτη 5 Απριλίου και θα διαρκέσει έως και το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου. Περιλαμβάνει αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αυγά

«Οι τιμές στο αρνί και στο κατσίκι, το βασικό αγαθό που οι συμπολίτες μας προτιμούν για τις γιορτές του Πάσχα, κρατήθηκαν απολύτως στα περυσινά επίπεδα με ακρίβεια λεπτού» ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως είπε ο ίδιος «μετά από μία μακρά περίοδο ανησυχίας για την τιμή του οβελία και των πασχαλινών αγαθών, εμείς, ως υπουργείο Ανάπτυξης, είχαμε κρατήσει την ψυχραιμία μας και είχαμε πει ότι κάνουμε τα απαραίτητα βήματα για να συγκρατήσουμε τις αυξήσεις. Βοηθήσαμε τα νοικοκυριά να μπορούν να βρουν κρέας σε προσιτή για αυτούς τιμή, αντιμετωπίζοντας τις συνέπειες της ακρίβειας που έφερε ο πόλεμος. Παρά τους αρχικούς φόβους για μεγάλη αύξηση φέτος στις τιμές στο αρνί και στο κατσίκι, η τιμή στόχος των 10 ευρώ επετεύχθη κρατώντας στο ''καλάθι'' τις τιμές στα περυσινά τελικά επίπεδα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top