Συντάξεις: Αυξήσεις στους συνταξιούχους που εργάζονται

Τι ποσό θα πάρουν οι δικαιούχοι

Έκτακτο βοήθημα έως 300 ευρώ σε 1.112.000 συνταξιούχους ανακοίνωσε η κυβέρνηση τον προηγούμενο μήνα - Βίντεο από MEGA (26/02/2023)

Προσαύξηση του ανταποδοτικού μέρους της κύριας αλλά και της επικουρικής σύνταξης θα δουν χιλιάδες συνταξιούχοι που εργάζονται, σύμφωνα με τη διάταξη που προβλέπει αξιοποίηση του χρόνου ασφάλισης τους.

Συντάξεις Μαρτίου με τρία «μπόνους» - Πότε πληρώνονται

Η διάταξη πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στο καλοκαίρι, κατά πάσα πιθανότητα τον Ιούνιο και το μέτρο αφορά τόσο τις περιπτώσεις που γίνεται περικοπή της σύνταξης κατά 30% όσο και τις περιπτώσεις που γίνεται αναστολή της σύνταξης. 

Συντάξεις: Από σήμερα τα λεφτά στην τσέπη με τις αυξήσεις

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, Ν. 4670/2020, οι καταβληθείσες εισφορές χρησιμοποιούνται για την προσαύξηση του ανταποδοτικού μέρους της κύριας σύνταξης και της επικουρικής σύνταξης των εργαζόμενων συνταξιούχων, όπως γράφουν τα NEA. Μάλιστα, ο συνταξιούχος που απασχολείται, μετά τη διακοπή της αναληφθείσας εργασίας ή αυτοαπασχόλησης, δύναται να διεκδικήσει – κατόπιν αιτήσεως – επιπλέον ποσό στην κύρια κι επικουρική σύνταξη. Αναφορικά με την κύρια σύνταξη χορηγείται ποσό το οποίο προκύπτει με βάση τα ισχύοντα ποσοστά αναπλήρωσης και τις συντάξιμες αποδοχές για το χρονικό διάστημα της απασχόλησης ως συνταξιούχου. Όσον αφορά την επικουρική σύνταξη χορηγείται ποσό, που προκύπτει με βάση τα ισχύοντα για τον υπολογισμό της επικουρικής σύνταξης για το χρονικό διάστημα της απασχόλησης μετά τη συνταξιοδότηση. 

Πληρωμές από 15 Μαρτίου

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη 15 Μαρτίου πρόκειται να ξεκινήσει η καταβολή των τριών πακέτων αυξήσεων και αναδρομικών σε 1,2 εκατ. δικαιούχους συνταξιούχους.

Τσίπρας σε συνταξιούχους: 13η σύνταξη και επιστροφή των αναδρομικών

Πιο συγκεκριμένα, η καταβολή αφορά τα αναδρομικά της επικουρικής σύνταξης, δηλαδή έως 8.000 ευρώ σε 40.000 δικαιούχους, τις αυξήσεις σε συντάξεις με παράλληλη ασφάλιση, καθώς και την εφάπαξ καταβολή της προσωπικής διαφοράς σε 1.112.000 συνταξιούχους που δεν έλαβαν αυξήσεις στις συντάξεις τους. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top