Tupperware: Γιατί κλείνει το εργοστάσιο στη Θήβα παρά την κερδοφορία  

Τι αναφέρει στη διαμαρτυρία του ο Δήμαρχος Θηβαίων για τον «ξαφνικό θάνατο»

εργοστάσιο Tupperware Θήβα

Έκπληξη αποτέλεσε η απόφαση της Tupperware  για κλεισιμο του εργοστασίου της στη Θήβα, τόσο στην επιχειρηματική κοινότητα όσο και στους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία της πόλης, για την οποία είναι ένα ακόμη περιστατικό αποβιομηχάνισης μετά το κλείσιμο εμβληματικών βιομηχανιών της περιοχής (όπως της «ΑΓΕ Πετζετάκις», της Pipelife κ.ά.)  

Κλείνει το εργοστάσιο της Tupperware στη Θήβα!  

Tupperware: Κλείνει το εργοστάσιο παρά την κερδοφορία.   

Το παράδοξο στην περίπτωση της Tupperware Hellas είναι ότι ο ελληνικός κλάδος της είναι κερδοφόρος, αλλά «πληρώνει» τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μητρική πολυεθνική εταιρεία, που την αναγκάζουν να περιορίσει την παραγωγική δραστηριότητα.  

«Πρόκειται για δύσκολη απόφαση που υπαγορεύθηκε από την ανάγκη να καταστεί η λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας μας πιο αποτελεσματική», δήλωσε στην εφημερίδα «Καθημερινή»  εκπρόσωπος της Tupperware, ο οποίος διευκρίνισε πάντως ότι παρά το κλείσιμο του εργοστασίου μετά από 56 χρόνια, δεν εγκαταλείπει την ελληνική αγορά και θα διατηρήσει τις  δραστηριότητες αποθήκευσης και διανομής, όπως και την πώληση  προϊόντων μέσω του δικτύου διανομέων και πωλητών. 

Έρχεται το 1ο Φεστιβάλ Οινογνωσίας Θήβας

Σύμφωνα με τον Οικονομικό Ταχυδρόμο, στη χρήση του 2021  η Tupperware Hellas ενίσχυσε κατά 11% τον κύκλο εργασιών, σε 45,3 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη προ τόκων και φόρων να υπερδιπλασιάζονται και να διαμορφώνονται σε περίπου 2 εκατ. ευρώ. Σχεδόν υπερτριπλάσια είναι τα καθαρά κέρδη που ανήλθαν σε 1,3 εκατ. ευρώ από 470.200 ευρώ! 

Σε επίπεδο ομίλου όμως, το 2022 οι πωλήσεις από την παγκόσμια δραστηριότητα υποχώρησαν κατά 18% σε 1,2 δισ. ευρώ, τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 118 εκατ. ευρώ, ενώ καταγράφηκαν ζημίες 27,5 εκατ. ευρώ.


Η ανάρτηση – διαμαρτυρία του Δημάρχου Θηβαίων για τον «ξαφνικό θάνατο» του εργοστασίου της Tupperware  

Με ανάρτησή του στο facebook  ο Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου, καλεί την πολιτεία να θεσπίσει κίνητρα απασχόλησης και προσέλκυσης επενδύσεων για να μην ερημώσει η περιοχή η οποία, όπως επισημαίνει , έχει υψηλό δείκτη ανεργίας σε πανελλαδικό επίπεδο.

Στην ανάρτησή του αναφέρει συγκεκριμένα:    

«ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ!!

1967-2023: Μια ιστορία 56 ετών που κλείνει χωρίς happy end. H ανακοίνωση της διοίκησης για «λουκέτο» του εργοστασίου της Tupperware αποτελεί ακόμη ένα αιφνίδιο σοκ για την τοπική μας κοινωνία.

Μια κοινωνία που έχει δεχθεί αλλεπάλληλα χτυπήματα τον τελευταίο καιρό και που κάνει προσπάθειες να ορθοποδήσει. Πριν από δύο χρόνια είχαμε βρεθεί αντιμέτωποι με το κλείσιμο της Pipelife, μια απόφαση που είχε αφήσει στον δρόμο περίπου 70 εργαζομένους. Σήμερα, το κλείσιμο της Tupperware, ενός από τα πρώτα εργοστάσια που είχαν ανοίξει στη βιομηχανική περιοχή της Θήβας, επηρεάζει σχεδόν 200 οικογένειες. Η μητρική εταιρεία επικαλείται το υψηλό εργατικό κόστος ως τον βασικότερο λόγο που αποχωρεί από την Ελλάδα.

Θήβα: Έκρηξη σε επιχείρηση – Νεκρός 25χρονος εργάτης

Για μας δεν υπάρχει καμία λογική σε μια απόφαση που θέλει ένα εργοστάσιο να κλείνει. Και καλούμε την πολιτεία να θεσπίσει κίνητρα απασχόλησης και προσέλκυσης επενδύσεων στην περιοχή μας, ώστε να μειωθεί ο τόσο υψηλός δείκτης ανεργίας, ένας από τους υψηλότερους πανελλαδικά. Μόνο έτσι δεν θα «ερημώσουν» οι κοινωνίες μας.

Για να κρατήσουμε τους ανθρώπους μας στο τόπο τους πρέπει να τους δώσουμε και δουλειά. Για να διασφαλίσουμε ένα μέλλον στα παιδιά μας πρέπει να δημιουργήσουμε νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας. Τα πρόσφατα εγκαίνια μιας βιομηχανικής μονάδας στη Θήβα ήταν ένα ουσιαστικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Ας κάνουμε βήματα μπροστά. Όχι κινήσεις που μας γυρνούν προς τα πίσω».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top