Φυσικό αέριο: Στη σύνοδο κορυφής λύνουν τις διαφορές «Βόρειοι» - «Νότιοι»

Το Star αποκαλύπτει τι αναφέρει το προσχέδιο της Συνόδου 

Στη Σύνοδο Κορυφής της επόμενης Πέμπτης θα λύσουν- όπως φαίνεται- τις διαφορές τους οι «Βόρειοι» και οι «Νότιοι», όσον αφορά στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να «φρενάρει» η τιμή του φυσικού αερίου και το πλαφόν. Η ανταποκρίτρια του Star  στις Βρυξέλλες Μαρία Ψαρά μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων αποκαλυπτικές πληροφορίες για το σκληρό παζάρι που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και εβδομάδες. 

Έρευνες υδρογονανθράκων: Διάβημα από τη Λιβύη και σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ    

 

Το Star αποκαλύπτει: τι αναφέρει για το φυσικό αέριο το προσχέδιο της συνόδου 

Η ανταποκρίτρια του Star αποκάλυψε το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου, για το οποίο ανέφερε: 

Πλαφόν στο φυσικό αέριο: «Αγριεύει» η κόντρα εντός της ΕΕ
  

«Όσο κι αν ψάξει κανείς δε θα βρει την παραμικρή αναφορά σε πλαφόν ή «κόφτη»  στο φυσικό αέριο, αφού η συζήτηση είναι σε πλήρη εξέλιξη και ίσως καταλήξει στο έκτακτο Συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας την επόμενη Τρίτη». 

Oι σκληροί του Βορρά αντιστέκονται στο πλαφόν 

Προς το παρόν, αυτό που «καίει» τους Ευρωπαίους είναι το πώς θα ξαναγεμίσουν εγκαίρως οι αποθήκες φυσικού αερίου, πριν από τον επόμενο χσύειμώνα και πώς θα οργανωθεί ένα σύστημα κοινών αγορών.  

Στο «φουλ» η Ρεβυθούσα - Πλήρης και το 2023!

Μέχρι στιγμής λοιπόν, αυτό το κείμενο αντανακλά τις θέσεις των «σκληρών» του Βορρά και μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί το χάσμα μεταξύ των χωρών που επιθυμούν το πλαφόν στο φυσικό αέριο και των υπολοίπων που αντιδρούν.

Παγίδα ακρίβειας οι υψηλές τιμές φυσικού αερίου - ρεύματος

Σήμερα η τιμή του φυσικού αερίου έφτασε μια ανάσα από τα 150 ευρώ,  εν αναμονή πολικού ψύχους την επόμενη εβδομάδα στη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη. Το μόνο σίγουρο είναι όσο το κόστος της ενέργειας κινείται σε αυτά τα επίπεδα, νοικοκυριά κι επιχειρήσεις σε όλη την ΕΕ θα παραμένουν όμηροι της ακρίβειας.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top