Έρευνες υδρογονανθράκων: Διάβημα από τη Λιβύη και σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ     

«Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά δικαιώματα με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο»    

Το διάβημα της Λιβύης για τους υδρογονάνθρακες και η σκληρή απάντηση της Ελλάδας  (Video Star)  

Να κάνει διάβημα… κατά της Ελλάδας για τις έρευνες υδρογονανθράκων «θυμήθηκε» η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης μετά από εβδομάδες, κατά παραγγελία προφανώς της Τουρκίας!  

Ελληνικές κινήσεις - ματ στο ενεργειακό «σκάκι» στη Μεσόγειο   

Σύμφωνα με τα λιβυκά ΜΜΕ, το Υπουργείο Εξωτερικών της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας στην Τρίπολη, φέρεται έτοιμο να καταθέσει διάβημα διαμαρτυρίας για τις έρευνες της Ελλάδας, νοτιοδυτικά της Κρήτης, για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων.

Επιστολή της Αθήνας στον ΟΗΕ για το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο  

H Λιβύη θεωρεί τις περιοχές αυτές «αμφισβητούμενες», με βάση το παράνομο τουρκολιβυκό «μνημόνιο»!  

Σύμφωνα με λιβυκά ΜΜΕ επίσης, η υπουργός Εξωτερικών Νάιλα Μάνγκους υποστήριξε ότι η Ελλάδα «εκμεταλλεύεται την κρίση στη Λιβύη, δημιουργώντας τετελεσμένα και ορίζοντας θαλάσσια σύνορα».

Πρόκειται για την Υπουργό Εξωτερικών που υπέγραψε το δεύτερο ανυπόστατο τουρκολιβυκό «μνημόνιο» με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που επιχείρησε να «παγιδεύσει» τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια, στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Τρίπολη, πηγαίνοντας εκβιαστικά και χωρίς συνεννόηση στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, αλλά λόγω της αντίδρασης του Έλληνα Υπουργού έμεινε «στήλη άλατος».      

Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ: Σε αντίθεση με το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά δικαιώματα με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο    

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για σημερινή ανακοίνωση του λιβυκού  Υπουργείου Εξωτερικών, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου επεσήμανε τα ακόλουθα :

Τουρκία: Την ενόχλησε η συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου και διαμαρτύρεται!   

«Σε αντίθεση με όσους  συνάπτουν παράνομα και ανυπόστατα «μνημόνια» που αγνοούν και καταστρατηγούν βασικούς κανόνες του  Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας,  η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

Κάτι το οποίο  άλλωστε έχει πράξει και στις οριοθετήσεις ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία.

Υποχρέωση της μεταβατικής κυβέρνησης της Λιβύης είναι να οδηγήσει, άμεσα,  τη χώρα σε εκλογές.

Προσβλέπουμε να συνεργαστούμε σε πνεύμα ειλικρίνειας και αλληλοσεβασμού και πάντα στο πλαίσιο των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας με μια εκλεγμένη  κυβέρνηση της Λιβύης, η οποία θα έχει τη νομιμοποίηση και την αρμοδιότητα να συνάπτει έγκυρες Διεθνείς Συμφωνίες, σύμφωνα και με τον Οδικό Χάρτη του Φόρουμ για τον Πολιτικό Διάλογο στη Λιβύη (LPDF) του 2020».απάντηση ΥΠΕΞ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top