Ψηφιακή κάρτα & ψηφιακό ωράριο: Ποιες είναι οι αλλαγές στο πλαίσιο εργασίας

Τι νέο έρχεται από 1η Δεκεμβρίου - Υψηλά πρόστιμα στους παραβάτες

Ο σύμβουλος Εργασιακών θεμάτων, Βασίλης Πρασσάς, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την ψηφιακή κάρτα εργασίας, αλλά και για το ψηφιακό ωράριο / Βίντεο Mega

Από την 1η Ιουλίου η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας εφαρμόζεται σε όλες τις τράπεζες και τα σουπερμάρκετ που απασχολούν περισσότερους από 250 εργαζόμενους.

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Ξεκινά από σήμερα, 1η Νοεμβρίου, η απογραφή ωραρίου

Από την 1η Νοεμβρίου η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας μπήκε στη δεύτερη φάση της υλοποίησή της, με την έναρξη της απογραφικής διαδικασίας του Ωραρίου Απασχόλησης από όλες τις επιχειρήσεις – εργοδότες της χώρας για το σύνολο των εργαζομένων τους, με σύμβαση μισθωτής εξαρτημένης εργασίας.

Σταδιακά η διαδικασία αυτή αναμένεται να επεκταθεί στο σύνολο των επιχειρήσεων και εργαζόμενων της χώρας. Στόχος της κυβέρνησης είναι να πάρουν σειρά, ασφαλιστικές εταιρείες, εταιρείες σεκιούριτι, ΔΕΚΟ, η βιομηχανία, η εστίαση και ο τουρισμός.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να πάρουν σειρά στο πρόγραμμα της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, ασφαλιστικές εταιρείες, εταιρείες σεκιούριτι, ΔΕΚΟ, η βιομηχανία, η εστίαση και ο τουρισμός

Ψηφιακό ωράριο από 1η Δεκεμβρίου:

  • Τέλος τα χειρόγραφα ωράρια και οι εκπρόθεσμες υποβολές
  • Κάθε ωράριο σε ψηφιακή μορφή με πρόσβαση όλων των εργαζομένων σε αυτό
  • Απλοποίηση ελέγχων από την Επιθεώρηση Εργασίας

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Ξεκινά η απογραφή για όλους τους εργαζόμενους 

Υψηλά πρόστιμα στους παραβάτες

«Υπήρχαν περιστατικά που οι εργοδότες έλεγαν στους υπαλλήλους να χτυπήσουν κάρτα στο τέλος του ωραρίου τους και μετά να επιστρέψουν στη δουλειά. Τα πρόστιμα είναι υπέρογκα εάν βρεθεί εργαζόμενος που έχει χτυπήσει κάρτα και έχει επιστρέψει στον χώρο εργασίας. Έχουν επιβληθεί τέτοια πρόστιμα και πλέον ελαχιστοποιούνται αυτές οι περιπτώσεις», είπε αρχικά ο κ. Πρασσάς.

«Όταν έρθει η ψηφιακή κάρτα θα υπάρχει σχολαστικός έλεγχος στο παραμικρό και θα είναι εύκολο να ελεγχθεί. Θα είναι αυστηρή η λειτουργία της ψηφιακής κάρτας εργασίας, γιατί θα καταγράφονται ακόμα και τα λεπτά. Οι εργαζόμενοι θα έχουν πρόσβαση σε αυτό. Στόχος είναι να παταχθεί η αδήλωτη εργασία και όλο αυτό να γίνει ομαλά», τόνισε χαρακτηριστικά.

  • Μεταρρύθμιση ναι, βιασύνη και γραφειοκρατεία όχι
  • Ραγδαία αύξηση γραφειοκρατίας για λογιστές και στελέχη μισθοδοσίας
  • Βιασύνη για εφαρμογή του μέτρου χωρίς ξεκάθαρες οδηγίες για μεγάλες κατηγορίες εργαζομένων
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top