Πιο ακριβή βενζίνη και από τη Σουηδία έχει η Ελλάδα λόγω φόρων! 

Προσδοκία αποκλιμάκωσης των τιμών των καυσίμων την επόμενη εβδομάδα

Πιο ακριβή βενζίνη ακόμα και από τη Δανία και τη Σουηδία έχει η Ελλάδα! Οι διεθνείς τιμές κατρακυλούν, η τιμή στην αντλία επιτέλους υποχωρεί, αλλά φόροι και τέλη, που ξεπερνούν το 50% των χρεώσεων, βάζουν φωτιά στις τσέπες των οδηγών οι οποίοι δεν μπορούν ακόμη να δουν τις μειώσεις που θα έπρεπε. 

Προς το παρόν πάντως σύμφωνα με Εβδομαδιαίο Δελτίο Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι Έλληνες καταναλωτές αγοράζουν τη βενζίνη ακριβότερα από όλους τους Ευρωπαίους. 2,10 έχει η αμόλυβδη στη χώρα μας όταν στη Δανία έχει 2,06, στη Σουηδία και τη Γερμανία 1,92, στην Ισπανία 1,78 και στην Ιταλία 1,70. 

Στα «ύψη» παραμένουν οι τιμές των καυσίμων λόγω των διεθνών τιμών

Φόροι και τέλη αντιστοιχούν στην Ελλάδα στο 53,34% της λιανικής τιμής. Είναι ενδεικτικό ότι για ένα λογαριασμό καυσίμων των 67 ευρώ, τα 31 είναι η αξία του καυσίμου και τα 36 οι φόροι!  

Αν όμως η σύγκριση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους γίνει χωρίς τους φόρους, τότε αυτομάτως υποχωρούμε στην 6η θέση.  

Αναμένεται αποκλιμάκωση των τιμών την επόμενη εβδομάδα

Την επόμενη εβδομάδα πάντως αναμένεται υποχώρηση των τιμών καυσίμων. 

«Οι διυλιστηριακές τιμές παρουσιάζουν μια αποκλιμάκωση της τάξης των 10 λεπτών για οποιοδήποτε είδος υγρού καυσίμου. Αυτό θα περάσει στην εγχώρια αγορά και στον καταναλωτή με μια καθυστέρηση λόγω των μειωμένων όγκων πωλήσεων που υπάρχουν στα πρατήρια» δήλωσε ο πρόεδρος των πρατηριούχων καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου.    

Τιμή πετρελαίου κίνησης: Ανοιχτό πάλι το ενδεχόμενο για επιδότηση 

Το 2016 έγινε η τελευταία αύξηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα, ενώ ανέβηκε και ο ΦΠΑ στο 24%

«Η πολιτική επιδότησης της αισχροκέρδειας των καρτέλ της Κυβέρνησης Μητσοτάκη στοιχίζει πάρα πολύ ακριβά στους Έλληνες καταναλωτές, στοιχίζει πάρα πολύ ακριβά στην ελληνική κοινωνία» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.    

Στο πετρέλαιο θέρμανσης η Ελλάδα έχει από τις χαμηλότερες τιμές στην Ευρώπη λόγω των εταιρικών και κρατικών επιδοτήσεων. 

«Φρέναρε» η αμόλυβδη – «Πέφτει» το πετρέλαιο θέρμανσης


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top