Τουρισμός για όλους: Σήμερα κληρώνει για 200.000 vouchers   

Πότε θα σταλούν τα SMS της κλήρωσης  

Σήμερα διεξάγεται η κλήρωση στο πλαίσιο του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» για άλλα 200.000 vouchers των 150 ευρώ, στο πλαίσιο της επιμήκυνσης της τουριστικής  περιόδου κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες.

Τις νέες επιταγές θα λάβουν όσοι έκαναν το καλοκαίρι αίτηση στο vouchers.gov.gr
Για την είσοδο στην πλατφόρμα απαιτούνται οι προσωπικοί κωδικοί Taxisnet.

Άυλη ψηφιακή κάρτας 150 ευρώ

Η χορήγηση των χρημάτων γίνεται άμεσα, με τη μορφή άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την χορήγηση των νέων voucher, είναι οι δικαιούχοι τους να μην έχουν λάβει επιταγή κοινωνικού τουρισμού ή άυλη ψηφιακή κάρτα του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους».

Πότε θα σταλούν τα SMS της κλήρωσης

Στους νέους δικαιούχους  θα αποσταλεί εντός 3-4 ημερών από τη σημερινή κλήρωση μήνυμα SMS στο κινητό που έχουν δηλώσει ή στο email τους ότι κληρώθηκε η αίτησή τους. 

Πώς θα λάβετε το voucher στο κινητό και τι πρέπει να κάνετε

Εφόσον κληρωθείτε θα λάβετε μήνυμα από την τράπεζα της κάρτας η οποία  θα περιέχει οδηγίες, ενώ στο email σας θα αποσταλεί σύνδεσμος με τον οποίο ενεργοποιείται η κάρτα. 

Όταν μπείτε στον σύνδεσμο, θα δημιουργήσετε ένα password και στη συνέχεια θα λάβετε έναν κωδικό επιβεβαίωσης στο κινητό με SMS. 

Η άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα παραμένει ενεργή μέχρι να λήξει το πρόγραμμα, στο τέλος Ιουνίου 2023, οπότε και μπορεί να εξαργυρωθεί σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα.

Ο προϋπολογισμός του νέου ψηφιακού Προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2022» ανέρχεται στα 31 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας κατά πολύ το ποσό που απορροφήθηκε κατά τα προηγούμενα δύο έτη του Προγράμματος. Παράλληλα, εξασφαλίστηκε η επέκταση του Προγράμματος για τα επόμενα τρία χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2025.

Το voucher μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα ξενοδοχεία της χώρας, αλλά δεν ισχύει για εισιτήρια και εστίαση. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top