Εκτοξεύθηκε η τιμή των ξύλων για θέρμανση λόγω της μεγάλης ζήτησης!     

Και…  σώμα δίωξης σπατάλης ρεύματος από τους Δήμους! 

Οι καταναλωτές στην Ελλάδα προσπαθούν να κάνουν οικονομία όπου μπορούν και στρέφονται στα ξύλα για τη θέρμανση, όμως συναντούν μια δυσάρεστη έκπληξη, καθώς οι  τιμές «εκτοξεύθηκαν»,  με αφορμή την αύξηση της ζήτησης.   

Κομισιόν: «Χαμηλώστε ένα βαθμό τη θερμοκρασία για εξοικονόμηση ενέργειας»

Οι παραγγελίες που γίνονται καθυστερούν ακόμη και 15 ημέρες για να πραγματοποιηθούν.    Χαρακτηριστικό είναι ότι τα τηλέφωνα στις μάντρες με τα ξύλα δεν έχουν σταματήσει να χτυπούν.

Οι τιμές των ξύλων για θέρμανση 

Όσον αφορά τις τιμές των ξύλων, η ελιά για παράδειγμα από 125 ευρώ το κυβικό πέρυσι φέτος έφτασε αισίως τα 150 ευρώ και…  βλέπουμε, η οξιά απο115 ευρώ στα 135 ευρώ και η δρυς από 125 ευρώ πέρυσι στα 140 ευρώ φέτος. 

Θέρμανση: Ποια είναι η φθηνότερη και ποια η ακριβότερη λύση

«Ανέβηκε η τιμή γύρω στο 30% με 40%,  περιμένουμε να ακριβύνει κι άλλο και το βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει επάρκεια στα ξύλα. Δυσκολευόμαστε να βάλουμε στα καταστήματά μας ξύλα για τον χειμώνα, δεν υπάρχουν» δηλώνει στην κάμερα του Star o έμπορος ξυλείας Πέτρος Χέλιος.  

ξύλα τιμές

Οι τιμές των ξύλων φέτος 

Οι καταναλωτές πάντως δηλώνουν ότι κάνουν οικονομία όπου μπορούν, άλλωστε και η τιμή του ρεύματος, παρά τις επιδοτήσεις είναι ιδιαίτερα υψηλή. 

Σώμα…  δίωξης σπατάλης ρεύματος από τους Δήμους! 

Πλέον δεν είναι λίγοι οι δήμαρχοι που ιδρύουν… σώμα δίωξης σπατάλης ρεύματος!  Πρόκειται για υπαλλήλους που θα γυρνούν στους ορόφους στα δημοτικά κτίρια και θα σβήνουν τα φώτα, όπου καίνε αδικαιολόγητα. 

Ενεργειακός συναγερμός στην Ελλάδα: Περικοπές σε φωτισμό οδών αν χρειαστεί 

«Έχουμε ορίσει υπεύθυνους σε κάθε δημοτικό κτίριο προκειμένου να μειωθεί η σπατάλη, σβήνουμε τα φώτα σε χώρους όπου δεν χρειάζονται να είναι αναμμένα και τις ώρες που δεν πρέπει να είναι αναμμένα. Σαφέστατα μένουν ανοιχτά όταν χρειάζεται και όταν δουλεύουν οι υπάλληλοι» δηλώνει ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, 

Άλλη μια λύση που εξετάζουν οι δήμαρχοι είναι, σε δρόμους όπου είναι πολλές οι κολώνες, να σβήνει εναλλάξ ο φωτισμός σε κάποιες από αυτές, χωρίς φυσικά να υποφωτίζεται η περιοχή. 

Άλλο μέτρο που εξετάζεται ή εφαρμόζεται ήδη είναι η τοποθέτηση λαμπτήρων LED.  Όπως στον Άλιμο, όπου, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, «ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση τέτοιων λαμπτήρων σε όλα τα όρια του Δήμου και πετύχαμε εξοικονόμηση ενέργειας 60%». .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top