Κομισιόν: «Χαμηλώστε ένα βαθμό τη θερμοκρασία για εξοικονόμηση ενέργειας»

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παρουσίασε τα μέτρα για να βγάλουμε τον χειμώνα

Δύσκολος αναμένεται να είναι ο χειμώνας που πλησιάζει και γι’ αυτό η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παρουσίασε σήμερα μέρος των μέτρων που προτείνει η Κομισιόν, ώστε οι χώρες της ΕΕ να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή κρίση. 

Εφιαλτικά σενάρια για «βαρύ» χειμώνα: Νέο άλμα τιμών σε αέριο και ενέργεια

Η πρόεδρος της Κομισιόν κάλεσε τους Ευρωπαίους πολίτες να μειώσουν τη θερμοκρασία θέρμανσης τον χειμώνα κατά έναν βαθμό Κελσίου, ώστε να μπορέσει η ΕΕ να εξοικονομήσει περίπου 7% της χρήσης ενέργειας για έναν χρόνο. 

 

 

«Η μείωση της θερμοκρασίας στη θέρμανση ενός σπιτιού κατά μόλις 1 βαθμό Κελσίου μπορεί να εξοικονομήσει περίπου 7% της ενέργειας κατά τη διάρκεια ενός έτους», έγραψε στο Twitter.

Gazprom: Απειλεί με αύξηση 60% στις ευρωπαϊκές τιμές φυσικού αερίου

 

 

Η επικεφαλής της Επιτροπής δήλωσε ακόμα ότι «εντυπωσιακά αποτελέσματα στην εξοικονόμηση ενέργειας δίνει και η μικρή αύξηση της θερμοκρασίας κατά την ψύξη των δωματίων τους καλοκαιρινούς μήνες, σημειώνοντας ότι «έξυπνοι τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας εφαρμόζονται σε όλη την ΕΕ».

 

 

Αναφέρθηκε ακόμα στις ενέργειες εξοικονόμησης που ακολουθεί στα δικά της κτίρια η Κομισιόν. 

Ακρίβεια: Τέλος οι βραδινές βόλτες σε βιτρίνες – Σβήνουν τα φώτα τα μαγαζιά

«Απενεργοποιούμε τη θέρμανση και την ψύξη στα περισσότερα κτίρια 1 ώρα νωρίτερα από ό,τι πριν, εξοικονομώντας το 3% της ετήσιας χρήσης ενέργειας. Επίσης, κλείνουμε ορισμένα κτίρια για το καλοκαίρι και διευκολύνουμε την εξ αποστάσεως εργασία», έγραψε.

Ενεργειακή Κρίση: «Μάχη» Βορρά - Νότου για το σχέδιο της Κομισιόν

Τον περασμένο Ιούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε τον στόχο της μείωσης στη ζήτηση φυσικού αερίου κατά 15% από τις χώρες της ΕΕ μέχρι το τέλος Μαρτίου του επόμενου έτους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top