Φυσικό αέριο: Στον ρυθμό των τεράστιων αυξήσεων «χορεύει» η Ευρώπη

Παρέμβαση στην αγορά ηλεκτρικού ρεύματος ζήτησε ο Μητσοτάκης 

Στον ρυθμό των εκρηκτικών τιμών του φυσικού αερίου «χορεύει» όλη η Ευρώπη και προετοιμάζεται για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ευρωκοινοβούλιο ζήτησε για μια ακόμα φορά να αποσυνδεθεί η τιμή του ρεύματος από το αέριο, ενώ για να ανακουφιστούν νοικοκυριά κι επιχειρήσεις ανακοινώθηκε νέος γύρος αυξημένων επιδοτήσεων για τον Ιούλιο.  

Σκρέκας: ενδεχόμενο πλήρους διακοπής της παροχής φυσικού αερίου από Ρωσία

Μητσοτάκης: να παρέμβουμε στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικού ρεύματος 

«Να έχουμε την ισχύ, το θάρρος να παρεμβαίνουμε στις αγορές όταν έχουν σταματήσει να λειτουργούν... Ευτυχώς διαπιστώνω κινητικότητα στην Ευρώπη ως προς το πώς τιμολογούμε την ηλεκτρική ενέργεια» τόνισε ο πρωθυπουργός από το Στρασβούργο.

Μητσοτάκης; Προστατεύουμε τα σύνορα με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα  

Συναγερμός στην Ευρώπη - Η Γερμανία ετοιμάζεται για ενεργειακό σοκ

Η Gazprom κλείνει το Nord Stream για συντήρηση αλλά κανείς δεν ξέρει αν τον Αύγουστο θα αποκατασταθεί η ροή του φυσικού αερίου. 

Ο φόβος ότι η Ευρώπη θα ξεμείνει από αέριο τον χειμώνα «έσπρωξε» την τιμή του ως τα 174 ευρώ και η εκτίμηση είναι ότι μπορεί να φτάσει  στα 225 ευρώ τους επόμενους 12 μήνες. 

Ενεργειακός συναγερμός στην Ευρώπη: Κλείνει τις στρόφιγγες η Gazprom

Αυξημένη επιδότηση ρεύματος για νοικοκυριά- επιχειρήσεις τον Ιούλιο 

Η Ελλάδα δεν θα περιμένει, πάντως, αν και πότε θα αποφασίσουν οι Ευρωπαίοι μια κοινή λύση για το πώς θα σβήσει η "φωτιά" στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος. 

Τον Αύγουστο αναστέλλεται η ρήτρα αναπροσαρμογής. Μέχρι τότε, για όλο τον Ιούλιο, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις θα επιδοτηθούν χωρίς πλαφόν στην κατανάλωση ρεύματος. Το κόστος θα ξεπεράσει τα 720 εκατ. ευρώ, δηλαδή 300 εκατ. ευρώ  παραπάνω από τον Ιούνιο. 

Επιδότηση ρεύματος για όλες τις κατοικίες χωρίς εισοδηματικά κριτήρια

«Και τώρα που η κρίση βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα», διευρύνουμε τη στήριξή μας ώστε να καλύψουμε το σύνολο των πολιτών εξαντλώντας κάθε δυνατότητα, προκειμένου να προστατεύσουμε όλα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις» δήλωσε κατά την ανακοίνωση των μέτρων ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top