Προϋπολογισμός: 1,16 δισ. ευρώ πάνω από τον στόχο τα φορολογικά έσοδα

«Κουμπαράς» για παρέμβαση στην τιμή των καυσίμων   

ευρώ δεσμίδες

Σημαντικά βελτιωμένα έναντι του στόχου εμφανίζονται τα φορολογικά έσοδα του προϋπολογισμού, τόσο σε ό,τι αφορά το διάστημα Ιανουαρίου - Μαΐου του 2022, όσο και του Μαΐου, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών. Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ανοίγει τον δρόμο για τη χρηματοδότηση της νέας παρέμβασης, που θα αφορά τα καύσιμα και η οποία θα ανακοινωθεί την προσεχή εβδομάδα.

«Έσπασε τα κοντέρ» το πρωτογενές πλεόνασμα: Έφτασε τα 6,9 δισ. ευρώ!

Συγκεκριμένα τα έσοδα από φόρους για το 5μηνο, ανήλθαν σε 20,680 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 2,910 δισ. ευρώ ή 16,4% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2022.

Για τον Μάιο, τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 4,640 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 1,162 δισ. ευρώ ή 33,4% έναντι του στόχου, λόγω κυρίως της είσπραξης της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ που είχε προβλεφθεί ότι θα εισπραχθεί τον μήνα Σεπτέμβριο όπως προαναφέρθηκε, αλλά και εξαιτίας της καλύτερης απόδοσης στην είσπραξη των λοιπών φόρων.

Μικρότερο το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού τον Ιανουάριο του 2022

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, σχολιάζοντας τα στοιχεία τόνισε:
«Η θετική πορεία των φορολογικών εσόδων συνεχίζεται παρά τις αντιξοότητες. Τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 4,640 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 1,162 δισ. ευρώ ή 33,4% έναντι του στόχου, λόγω κυρίως της είσπραξης της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ και της καλύτερης απόδοσης στην είσπραξη των λοιπών φόρων».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top