Επιδότηση στα καύσιμα και μείωση του ΦΠΑ στα λιπάσματα για αγρότες

Νέο πακέτο στήριξης για την ακρίβεια για τον πρωτογενή τομέα

Με την κάρτα καυσίμων θα δοθεί η επιδότηση για τα καύσιμα τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο 

Νέο πακέτο στήριξης του πρωτογενή τομέα ανακοίνωσε η κυβέρνηση, θέλοντας να ανακουφίσει τους αγρότες από την συνεχιζόμενη ακρίβεια.

«Ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει την προσφορά των αγροτών και η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει ενισχύσεις άνω των 180 εκατομμυρίων ευρώ. Παραμένουμε στο πλευρό τους για όσο χρειαστεί», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς.

Σύμφωνα με τα μέτρα, που ανακοινώθηκαν:

Με ηλεκτρονική κάρτα η επιδότηση στα καύσιμα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

•    Καθορίζεται για το πετρέλαιο εσωτερικής καύσης (diesel) κινητήρων που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία, μηδενικός συντελεστής ειδικού φόρου κατανάλωσης ανά χιλιόλιτρο, για το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2022 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2022.

•    Καθορίζεται συντελεστής ΦΠΑ 6% (αντί του 13% που ισχύει) στα λιπάσματα

Επιταγή ακρίβειας: Ποιοι θα πάρουν τα έκτακτα επιδόματα πριν το Πάσχα

•    Παρέχεται η δυνατότητα καταβολής του φόρου εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2021 σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, για τα φυσικά πρόσωπα καθώς και για τα νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες.

Στα 72 ευρώ η επιδότηση ρεύματος – Επιπλέον 20 ευρώ για το φυσικό αέριο

Την ίδια ώρα, στα σκαριά είναι και νέα μέτρα στήριξης των αγροτών, εν αναμονή της «εργαλειοθήκης» της Κομισιόν για την ενέργεια.

Στο τραπέζι έχουν πέσει μέτρα στήριξης των παραγωγών για αγορά λιπασμάτων, χάρισμα της επιστρεπτέας, φορολογικές ελαφρύνσεις, αλλά και μέτρα στήριξης για τον κλάδο της κτηνοτροφίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top