Κικίλιας: Τι είπε για τις κρατήσεις ταξιδιών για τα Χριστούγεννα

Σε Φλώρινα, Ζαγόρι, Καρπενήσι, Δημητσάνα τα πρώτα spot της καμπάνιας 

Όρεινή Κορινθία κάστρο χιόνια
Φωτογραφία από την ορεινή Κορινθία με χιονισμένη τη Ζήρεια 

Πηγαίνουν καλά οι κρατήσεις για τα Χριστούγεννα επισήμανε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open.   

Θέλουν διακοπές τα Χριστούγεννα οι Έλληνες αλλά τους «φρενάρει» ο Covid-19

«Οι κρατήσεις για τα Χριστούγεννα πηγαίνουν καλά. Κάτι τέτοιο δεν είναι μόνο προς όφελος των ξενοδοχείων και των καταλυμάτων. Θα κινηθεί και το εμπόριο στις περιοχές αυτές, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο κλάδος της μεταποίησης. Ο τουρισμός είναι βασικός μοχλός της οικονομίας και της ανάπτυξης της χώρας. Πρέπει να ευημερήσει η μέση ελληνική οικογένεια και για αυτό δουλεύουμε» τόνισε ο Υπουργός Τουρισμού. 

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά οριστικά χωρίς lockdown 

Τα πρώτα spot της καμπάνιας του χειμερινού τουρισμού 

Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι  τα πρώτα σποτ της καμπάνιας χειμερινού τουρισμού θα γυριστούν σε Φλώρινα, Ζαγόρι, Καρπενήσι και Δημητσάνα.  «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε σε Φλώρινα, Ζαγόρι, Καρπενήσι, Δημητσάνα και άλλους πολλούς προορισμούς στην ύπαιθρό μας, γυρίζονται τα σποτ μας για την καμπάνια που θα κάνουμε για τον χειμερινό τουρισμό. Είναι η πρώτη φορά που το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ κάνουν τέτοια καμπάνια. Το αξίζουν όλοι οιχειμερινοί προορισμοί, όλες οι Περιφέρειες της χώρας».

Έρχεται στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού

Ο Υπουργός Τουρισμού  ανέφερε ακόμα ότι κατατέθηκε στην Προεδρία της Κυβέρνησης, έχει ήδη εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο και θα εισαχθεί στη Βουλή προς ψήφιση, το νομοσχέδιο για τον τουρισμό.

«Περιλαμβάνει Destination Management Organizations (DMOs), δηλαδή Οργανισμούς Διαχείρισης Προορισμού, που δίνουν στους Δήμους και στις Περιφέρειες τη δυνατότητα συνδιαφήμισης με ιδιώτες, έτσι ώστε να μπορούν με τεχνικό, ολιστικό και πιο εύσχημο τρόπο να προβάλλουν τους προορισμούς που έχουμε σε όλη τη χώρα. Στο νομοσχέδιο προβλέπεται επίσης Συμβούλιο Ανάπτυξης για την Κρουαζιέρα, έτσι ώστε να αναπτυχθεί και αυτός ο τουριστικός τομέας. Έχουμε ήδη αύξηση πάνω από 250% της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη και μεγάλη άνθηση στον Πειραιά και στην Αθήνα για το 2022.Θα δίνει επίσης τη δυνατότητα τεχνικών εργαλείων για να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε ιαματικές πηγές και λουτρά, που έμειναν ανεκμετάλλευτα στη χώρα για πολλά χρόνια» τόνισε ο κ. Κικίλιας. 

Ο Υπουργός συμπλήρωσε: «Ο Τουρισμός είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, είναι πηγή εσόδων για τον Έλληνα, είναι πηγή αύξησης του ΑΕΠ της χώρας και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους. Άρα τα έργα υποδομών και ανάπτυξης στην περιφέρεια και στις μεγάλες πόλεις, η αναβάθμιση των ξενοδοχειακών μονάδων, η προσέλκυση περισσότερων τουριστών και επισκεπτών και η δυνατότητα αυτό να γίνεται χειμώνα και καλοκαίρι, είναι ρεαλιστικοί στόχοι και δουλεύουμε πολύ σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top