Εξοικονομώ 2021: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Το ύψος των επιδοτήσεων

Αύξηση κατά 15% των δαπανών λόγω των ανατιμήσεων στα οικοδομικά υλικά

Στις αρχές Δεκεμβρίου θα ανοίξει τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων στις αρχές Δεκεμβρίου.

Στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να εκδοθεί και ο οδηγός εφαρμογής του προγράμματος όπου θα περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες για τους όρους και τις προϋποθέσεις υπαγωγής στις επιδοτήσεις του «Εξοικονομώ 2021».

Αύξηση κατά 15% των δαπανών λόγω των ανατιμήσεων στα οικοδομικά υλικά

Ένα από τα ζητήματα που είχε επίσης να αντιμετωπίσει η ηγεσία του υπουργείου ήταν και οι ανατιμήσεις των οικοδομικών υλικών.

Εξοικονομώ 2021: Τι ισχύει για κατοικίες που αγοράστηκαν μέσα στο 2021

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε η αύξηση κατά 15% των σχετικών δαπανών, χωρίς ωστόσο να αλλάζει το συνολικό επιλέξιμο προς επιδότηση ύψος των εργασιών, το οποίο παραμένει στα 28.000 ευρώ.

Επιδότηση έως 75% για τις δαπάνες

Με το «Εξοικονομώ 2021» επιχορηγούνται από 40% έως και 75% οι δαπάνες για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών. Συγκεκριμένα πρόκειται για εργασίες τεσσάρων κατηγοριών:

1. Αντικατάσταση κουφωμάτων

2. Τοποθέτηση/ αναβάθμιση θερμομόνωσης

Εξοικονομώ 2021: Οι δικαιούχοι, το ποσοστό επιδότησης και τα κριτήρια

3. Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης/ ψύξης

4. Σύστημα Zεστού Nερού Xρήσης με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ)

5. Λοιπές Παρεμβάσεις Εξοικονόμησης (smart home, αναβάθμιση φωτισμού).

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 632 εκ. ευρώ. εκ των οποίων 100 εκ. ευρώ είναι ξεχωριστοί πόροι για οικονομικά ασθενέστερα νοικοκυριά.

Το ύψος των επιδοτήσεων καθορίζεται από την οικογενειακή κατάσταση και το εισόδημα των νοικοκυριών, ενώ για την αξιολόγηση των προτάσεων λαμβάνονται υπόψη το κόστος εξοικονόμησης ενέργειας, οι καιρικές συνθήκες ανά περιοχή, το εισόδημα, η παλαιότητα της κατασκευής κλπ.

Το ύψος των επιδοτήσεων ανά κατηγορία εισοδήματος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top