Αυξήσεις τιμών: 166 ευρώ τον μήνα πληρώνει παραπάνω η μέση οικογένεια

Πιέζεται έντονα ο οικογενειακός προϋπολογισμός

Έντονα πιέζει τον οικογενειακό προϋπολογισμό το κύμα ανατιμήσεων, που σαρώνει την ελληνική αγορά.

Μόνο από τις αυξήσεις στην ενέργεια, τα ενοίκια, αλλά και σε βασικά είδη τροφίμων, υπολογίζεται πως το η μηνιαία επιβάρυνση για μία οικογένεια με δύο παιδιά ανέρχεται σε 166 ευρώ τον μήνα!

Μάλιστα, οι ανατιμήσεις θα έχουν και συνέχεια, αφού εκτιμάται πως θα έχουμε αυξήσεις μεταξύ 5% και 15% σε βασικά προϊόντα το επόμενο διάστημα.

Έκρηξη τιμών σε Ελλάδα: Στο 3% ο πληθωρισμός

Μόνο τον Σεπτέμβριο ο πληθωρισμός σημείωσε άνοδο 2,2% με τις αυξήσεις να αποτελούν απόρροια του «ράλι» των τιμών σε φυσικό αέριο, πετρέλαιο θέρμανσης και καύσιμα.

Ενδεικτική του «αναβρασμού» που επικρατεί στην αγορά είναι πρόσφατη έρευνα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, σύμφωνα με την οποία οι μισές επιχειρήσεις εκτιμούν ότι θα υπάρξει αύξηση των τιμών/υπηρεσιών τους κατά περίπου 10% ενώ ποσοστό 15% εκτιμούν ότι η αύξηση θα ξεπεράσει ακόμη και το 30%(!) λόγω των ανατιμήσεων στην ενέργεια.

Ανατιμήσεις και ακρίβεια: Τα μέτρα στήριξης που εξετάζει η κυβέρνηση

Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο διάστημα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ζήτησε από εκπροσώπους των σουπερμάρκετ να «βάλουν πλάτη» στην προσπάθεια που καταβάλλεται να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της ακρίβειας και να μην περάσει στις τελικές τιμές των προϊόντων η εκτόξευση του κόστους των πρώτων υλών και των μεταφορικών, που παρατηρείται διεθνώς.

Αυξήσεις προϊόντα
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top