Μείωση τελών κινητής τηλεφωνίας: Τι κερδίζουμε στους μηνιαίους λογαριασμούς

Για νέους έως 29 ετών καταργούνται εντελώς τα τέλη στην κινητή τηλεφωνία

Από τις αρχές του 2022 θα τεθεί σε ισχύ η απαλλαγή των νέων έως 29 ετών από τα τέλη κινητής τηλεφωνίας αλλά και η μείωση τους για όλους τους συνδρομητές.

Το τέλος κινητής είχε επιβληθεί για πρώτη φορά το 2009, υπολογίζεται έως και σήμερα προ του ΦΠΑ και ανέρχεται σε 12% για χρεώσεις έως 50 ευρώ, σε 15% για χρεώσεις από 50,01 μέχρι και 100 ευρώ, σε 18% για χρεώσεις από 100,01 μέχρι και 150 ευρώ και σε 20% για χρεώσεις από 150 ευρώ και άνω.

Σταθερό τέλος στο 10% για όλους τους συνδρομητές κινητής 

Υπενθυμίζεται ότι ο ΦΠΑ υπολογίζεται μετά την επιβολή του ειδικού τέλους με αποτέλεσμα η πραγματική επιβάρυνση να είναι μεγαλύτερη.

Μείωση τέλους κινητής τηλεφωνίας: Πόσο μειώνονται οι λογαριασμοί

Οι νέοι έως 29 ετών, για να πάρουν την απαλλαγή των τελών κινητής, θα πρέπει να εγγραφούν στο Μητρώο Αιτήσεων Δικαιούχων Απαλλαγής Τελών Κινητής Τηλεφωνίας, το οποίο υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Η είσοδος στο Μητρώο θα γίνεται με τους κωδικούς του taxisnet. Εάν πρόκειται για ανήλικο δικαιούχο, η υποβολή της δήλωσης γίνεται από τον γονέα ή τον έχοντα τη γονική μέριμνα.

Η κατάργηση του τέλους για τους νέους έως 29 ετών θα αφορά έναν αριθμό ανά δικαιούχο και θα ισχύσει για τις συνδέσεις συμβολαίου, τα καρτοσυμβόλαια και τα καρτοκινητά. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, το όφελος του μέτρου κυμαίνεται, ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού, μεταξύ 2% και 10% για κάθε μηνιαίο λογαριασμό (ανάλογα με το ύψος του) και για όλους τους καταναλωτές, ιδιώτες ή επιχειρήσεις.

Το κέρδος στους μηνιαίους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας 

Συγκεκριμένα, η μείωση 2% αφορά λογαριασμούς έως 50 ευρώ, για τους οποίους το τέλος έως τώρα ήταν 12% και μειώνεται στα 10%.

Όφελος 5% θα έχουν οι συνδρομητές που πληρώνουν λογαριασμό από 50,01 έως 100 ευρώ καθώς το τέλος μειώνεται από 15% σε 10%.

Όφελος 8% θα έχουν όσοι πληρώνουν από 100,01 έως 150 ευρώ καθώς το τέλος μειώνεται στο 10% από το 18%, ενώ όφελος 10% θα έχουν όσοι μέχρι τώρα πληρώνουν από 150,01 ευρώ και άνω το μήνα δεδομένου ότι το τέλος μειώνεται στο μισό, δηλαδή από το 20% στο 10%.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top