Στη Βουλή οι ρυθμίσεις για τα χρέη του κορωνοϊού από το ΥΠΟΙΚ

Πληρωμή σε 36 άτοκες ή 72 χαμηλότοκες δόσεις  

Τον δρόμο για τη Βουλή πήρε σήμερα από το Υπουργείο Οικονομικών η τροπολογία με τις διατάξεις για τη νέα ρύθμιση των οφειλών της πανδημίας σε 36 άτοκες ή 72 χαμηλότοκες δόσεις, για τη διατήρηση της έκπτωσης του 3% σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του φόρου εισοδήματος και τον μήνα Αύγουστο, για τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στο 6% για τους απινιδωτές και την επέκταση έως και τον Ιούνιο του 2022 του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα εισιτήρια των αθλητικών αγώνων.

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την πρόσθετη επικουρική σύνταξη 

Η  ρύθμιση για τα κορονοχρέη προβλέπει ελάχιστη καταβολή 30 ευρώ για οφειλές μέχρι 1.000 ευρώ και 50 ευρώ για οφειλές άνω των 1.000 ευρώ, ενώ «θα αφορά στο διάστημα από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι τον Ιούλιο του 2021, όχι όμως τον φόρο εισοδήματος που θα καταβάλουν οι πολίτες εφεξής, ούτε τον ΕΝΦΙΑ που έχουν να καταβάλουν».

Ρύθμιση οφειλών: Δεύτερη ευκαιρία για ληξιπρόθεσμες οφειλές

Οι διατάξεις για τη ρύθμιση οφειλών περιλαμβάνουν ακόμη την έκπτωση του 3% στην εφάπαξ καταβολή του φόρου εισοδήματος, την  υπαγωγή των απινιδωτών στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6% και την επέκταση του συντελεστή 13% στα εισιτήρια των αθλητικών αγώνων μέχρι τις 30-6-2022. Οι διατάξεις της τροπολογίας θα συζητηθούν την Πέμπτη 27/7/2021. 

Πάντως το Υπουργείο Οικονομικών διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να κάνει δεκτό το αίτημα λογιστών και φορέων για παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως το τέλος Σεπτεμβρίου. 
 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top