Αναδρομικά: Ποιοι θα πληρωθούν μέσα στον μήνα

Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή τους

Βάζα κέρματα

Η αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή των αναδρομικών σε δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους έχει ξεκινήσει.

Όπως έχει ανακοινώσει ο ΕΦΚΑ, παράλληλα με τις τακτικές πληρωμές των συντάξεων Αυγούστου (οι οποίες θα αρχίσουν τη Δευτέρα 26 Ιουλίου) θα καταβληθούν στις 27 Ιουλίου και τα αναδρομικά σε νέους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα (μετά τον Μάιο του 2016), που έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης.

Νέος γύρος αναδρομικών ύψους 2,5 δισ. ευρώ

Τα αναδρομικά επρόκειτο να καταβληθούν τον προηγούμενο μήνα, όμως λόγω καθυστέρησης στην επεξεργασία των στοιχείων από την ανάδοχο εταιρεία, όπως ανέφερε η τελευταία ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, θα πραγματοποιηθεί με εμβόλιμη πληρωμή στις 27 Ιουλίου 2021.

Την ίδια ώρα, μετράει αντίστροφα ο χρόνος τη δημοσιοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τα «κομμένα» δώρα και τις επικουρικές.

Το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο θα εκδώσει την απόφασή του και θα αποφανθεί οριστικά εάν θα πρέπει να αποδοθούν στους συνταξιούχους τα αναδρομικά που αναλογούν, από τις περικοπές των δώρων και των επικουρικών συντάξεων στο 11μηνο, από Ιούνιο 2015 έως και Μάιο 2016.

Τα διεκδικούμενα ποσά ξεκινούν από 800 ευρώ (για όσους έχασαν μόνο τα δώρα) και μπορεί να φθάσουν και τα 2.000 ευρώ για χαμηλοσυνταξιούχους από ΙΚΑ, ΕΤΑΑ, τράπεζες ή και Δημόσιο, που είχαν το 2012 εισόδημα από κύριες, επικουρικές και μερίσματα κάτω από 1.000 ευρώ μεικτά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top