«Έφοδος» Χατζηδάκη στον ΕΦΚΑ Αγ.Παρασκευής: Στοίβες φακέλων και απουσίες

Διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει η εξυπηρέτηση από τηλεφωνικό κέντρο  

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στον ΕΦΚΑ Αγίας Παρασκευής πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, όπου βρήκε 14 από τους 35 υπαλλήλους να λείπουν με άδειες και ασθένειες.

Χατζηδάκης ΕΦΚΑ Αγίας Παρασκευής

Ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης στην επίσκεψη στον ΕΦΚΑ Αγίας Παρασκευής 

 

Χατζηδάκης: Έλεγαν τρισκατάρατο το νομοσχέδιο και ψήφισαν τα μισά άρθρα του

«Περίμενα περισσότερους παρόντες» δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος αναγνώρισε πάντως ότι τυπικά «ήταν όλα εντάξει». 

Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε όμως ότι είναι μεγάλο πρόβλημα ότι οι υπάλληλοι δεν απαντούν στις τηλεφωνικές κλήσεις των πολιτών και ανακοίνωσε ότι σύντομα θα είναι έτοιμο τηλεφωνικό  κέντρο εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ με δωρεάν κλήσεις για τους πολίτες. 

«Πριν γίνω υπουργός Εργασίας, η διοίκηση του ΕΦΚΑ είχε προωθήσει την ιδέα να υπάρχουν σε γνώση του κοινού δύο αριθμοί τηλεφώνων ανά κατάστημα προκειμένου να επικοινωνούν οι ασφαλισμένοι. Η ιδέα ήταν ένα βήμα μπροστά, αλλά οι δύο υπάλληλοι που είναι χρεωμένοι με αυτό έχουν παράλληλα και άλλες δουλειές. Ταυτόχρονα οι ασφαλισμένοι γνωρίζουν ήδη τηλέφωνα άλλων επιμέρους υπαλλήλων τα οποία χρησιμοποιούν, αλλά σε πολλές περιπτώσεις χωρίς επιτυχία. Είτε διότι οι υπάλληλοι έχουν άλλες δουλειές, είτε διότι φαίνεται ότι ορισμένοι δεν κάνουν πάντοτε σωστά τη δουλειά τους. Υπάρχουν και σχετικές καταγγελίες για αυτό» ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος πρόσθεσε για το ίδιο ζήτημα:  

Εβδομάδα πληρωμών: Αναστολές εργασίας, ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ

Απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα (παρουσία και τηλεφωνική εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων) δεν θα μείνουμε φυσικά απαθείς. Ο διοικητής του ΕΦΚΑ Παναγιώτης Δουφεξής έχει αποστείλει ήδη σχετική επιστολή ζητώντας να γίνει το αυτονόητο: Να ανταποκρίνονται οι υπηρεσίες στις τηλεφωνικές κλήσεις των πολιτών. Πέρα από αυτό, ετοιμάζουμε ένα μεγάλο ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου και όλων των εποπτευόμενων οργανισμών, όπως είναι ο ΕΦΚΑ, με 24ωρη λειτουργία και δωρεάν κλήσεις των πολιτών, για να υπάρχει σύντομα μια συνεχής, αναβαθμισμένη και επαγγελματική εξυπηρέτηση. Με κατάλληλη σύνδεση του τηλεφωνικού κέντρου με τις επιμέρους υπηρεσίες για την αναζήτησή πληροφορίας. Μέσα στο καλοκαίρι όλο αυτό θα γίνει πράξη! 

Ο Υπουργός Εργασίας βρέθηκε για μία ακόμη φορά μπροστά σε στοίβες φακέλων που πρέπει να ψηφιοποιηθούν λέει ενώ επισήμανε ότι κάποιοι ψηφιοποιήθηκαν…  λάθος και πρέπει να αναθεωρηθούν!

«Πολλοί υπάλληλοι κάνουν καλά την δουλειά τους, καλώ και τους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο» αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης στην ανάρτησή του.

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top