Επιδότηση παγίων δαπάνων: Παράταση για τις αιτήσεις – Η νέα προθεσμία

Ποιες δαπάνες καλύπτονται

Χρήματα χέρια

Παράταση μέχρι και τις 2 Ιουλίου δόθηκε στην προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα κάλυψης παγίων δαπανών (έληγε σήμερα, 17 Ιουνίου, η αρχική διορία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών,  η παράταση δίνεται προκειμένου να παρασχεθεί επιπλέον χρόνος στις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, οι υποβληθείσες αιτήσεις από επιχειρήσεις έχουν φθάσει τις 62.500, εκ των οποίων περίπου 43.000 είναι φυσικά πρόσωπα. 

Επιδότηση παγίων δαπανών: Ανοίγουν οι αιτήσεις – Οι δικαιούχοι και τα ποσά

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα «επιδότησης παγίων δαπανών», ύψους 500 εκατ. ευρώ, γίνεται μέσω της πλατφόρμας «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ.

Εφορία: 8.517 μεγαλοοφειλέτες χρωστούν το μισό ΑΕΠ της χώρας

Οι δικαιούχοι θα λάβουν «πιστωτικό κουπόνι», το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν έως το τέλος του έτους για την αποπληρωμή φορολογικών οφειλών ή και ασφαλιστικών εισφορών που πρόκειται να πληρωθούν από 1ης Ιουλίου έως 31 Δεκεμβρίου 2021.

Ποιοι είναι δικαιούχοι

Η κάλυψη παγίων δαπανών αφορά ζημιογόνες επιχειρήσεις, που παρουσιάζουν πτώση τζίρου τουλάχιστον 30% το 2020 σε σχέση με το 2019.

Το ποσό της στήριξης προσδιορίζεται ως ποσοστό επί της διαφοράς των παγίων δαπανών που κατέβαλε η επιχείρηση και των ενισχύσεων που έχει λάβει στο πλαίσιο του κρατικού πακέτου στήριξης. 

Ποιες δαπάνες καλύπτονται

Ως πάγιες δαπάνες υπολογίζονται οι δαπάνες που κατέβαλε το 2020 η επιχείρηση για:

– παροχές σε εργαζόμενους,

– ασφαλιστικές εισφορές αυτοαπασχολούμενων,

– ενέργεια,

– ύδρευση,

– τηλεπικοινωνίες,

– ενοίκια,

– λοιπά λειτουργικά έξοδα

– χρεωστικούς τόκους και συναφή έξοδα.

Το ύψος της ενίσχυσης δεν μπορεί να υπερβαίνει το 70% επί των ζημιών προ φόρων για τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις και το 90% για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top