Συντάξεις με μοντέλο… εμβολιασμού: Πώς θα βγαίνουν μέσα σε μία μέρα

Με αυτόματες διαδικασίες η έκδοση συντάξεων

«Τον συνταξιούχο δεν τον ενδιαφέρει, αν αυτός που θα βγάλει την σύνταξή του θα είναι υπάλληλος του ΕΦΚΑ ή όχι», είπε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του

Μοντέλο… εμβολιασμού και στην απονομή των συντάξεων σκοπεύει να εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Στόχος είναι η συντριπτική πλειονότητα των νέων αιτήσεων να διεκπεραιώνεται σε 24 ώρες

Το μοντέλο θα έχει αναφορές στο αυτοματοποιημένο σύστημα, που εφαρμόστηκε για τον εμβολιασμό της χώρας, γι’ αυτό και στην κυβέρνηση μιλούν για μοντέλο εμβολίου και στις συντάξεις.

Νέος γύρος αναδρομικών για Δημόσιο και ένστολους

Για την εφαρμογή του νέου μοντέλου θα συνεργαστούν το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπως έγινε και με τον εμβολιασμό, όπου στη θέση του πρώτου ήταν το υπουργείο Υγείας.

Η ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών ώστε να τρέξει γρήγορα το νέο σύστημα ήταν και ο λόγος που ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, προχώρησε στην αλλαγή της διοίκησης του ΕΦΚΑ την προηγούμενη Παρασκευή, καθώς εκτιμάται ότι η νέα διοίκηση μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικότερα στο έργο ψηφιοποίησης.

Χατζηδάκης: Υποχρεωτική η προσωρινή σύνταξη για όλους τους συνταξιούχους

Οι νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης και αυτές που εκκρεμούν είναι οι δύο κατηγορίες συντάξεων τις οποίες επιχειρεί να ψηφιοποιήσει η κυβέρνηση με τη δεύτερη να αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα, αφού ένα βουνό από ένσημα των περασμένων δεκαετιών είναι αποθηκευμένο σε φακέλους στις αποθήκες του ΕΦΚΑ.

Σε ό,τι αφορά τις νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης ήδη δύο κατηγορίες τους, αυτή που αφορά στους κληρονόμους θανόντων και οι αγροτικές, έχουν μπει σε διαδικασία αυτοματοποίησης.

Βάσει του σχεδίου σταδιακά το επόμενο διάστημα έως και το τέλος του έτους θα εκδίδονται με αυτόματες διαδικασίες και οι άλλες κατηγορίες συντάξεων (ιδιωτικού τομέα, Δημοσίου και επαγγελματιών).
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top