ΔΕΗ: «Ανάσα» για τη Γη από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

4,5 εκατομμύρια νοικοκυρία ηλεκτροδοτήθηκαν σήμερα από ανανεώσιμες πηγές

Μία σημαντική πρωτοβουλία από τη ΔΕΗ με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της Γης, αναδεικνύει την περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική αξία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.  

«Σήμερα 22 Απριλίου, Παγκόσμια ημέρα της Γης, δίνουμε έμπρακτα μία ανάσα για την γη, με μία δράση που έχει ουσιαστικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο» δήλωσε σήμερα ο Γεώργος Στάσσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ. 

Γκουτέρες: «Να σταματήσουμε τον πόλεμο στη φύση και να τη θεραπεύσουμε»

Πάνω από 4,5 εκατομμύρια νοικοκυριά ηλεκτροδοτήθηκαν για 24 ώρες με ενέργεια που προέρχεται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές, μέσω της δωρεάν διάθεσης της υπηρεσίας Green Pass. Έτσι, σε μία μόνο μέρα οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από οικιακή χρήση μειώθηκαν κατά 8000 τόνους. 

Ημέρα της Γης: Η ανάρτηση Μητσοτάκη  

 «Μέσω του μετασχηματισμού και του νέου στρατηγικού πλάνου, η ΔΕΗ θέτει τα θεμέλια για μία ασφαλή και βιώσιμη ενεργειακή μετάβαση. Μειώνουμε τις ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπουμε κατά 75% εώς το 2024» δηλώνει ο Γεώργιος Στάσσης.  

Ημέρα της Γης: Ανέπαφο μόλις το 2,8% των οικοσυστημάτων του πλανήτη

Η εκτεταμένη αξιοποίηση των ανανεώσιμων ενεργειακών πηγών αποτελεί δομικό στοιχείο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος και στην βιώσιμη ανάπτυξη.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Δείτει ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top